Slow Food-kookboek wint duurzaamheidsprijs


ROTTERDAM, 20151118 -- Het Slow Food-kookboek “Liever Lokaal”, uitgegeven door Fontaine Uitgevers onder auspiciën van Slow Food Nederland, heeft de Youth Food Movement Award voor het duurzaamste kookboek van 2015 gewonnen. De prijs is onderdeel van de jaarlijkse verkiezing van het “Kookboek van het jaar”.

“Liever lokaal” is geschreven door Annette van Ruitenburg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn, allen ervaren kookschrijvers en actieve leden van Slow Food. Het voorwoord is van de hand van Carlo Petrini, oprichter en president van de internationale Slow Food-beweging. Ruth de Ruwe tekende voor de fotografie. De recepten in “Liever Lokaal” weerspiegelen de filosofie van Slow Food. Ze zijn gebaseerd op lokaal verkrijgbare seizoensproducten.

De jury, bestaande uit een drietal prominente leden van de Youth Food Movement, kende de Award onder meer toe omdat het boek “laat zien wat Nederland in huis heeft aan bijzondere producten” en omdat het “een lofzang (is) op de diversiteit van de Nederlandse eetcultuur.”

De prijs werd op 12 november uitgereikt tijdens een feestelijke manifestatie in de Rotterdamse Markthallen.

Meer informatie: www.kookboekvanhetjaar.nl, youthfoodmovement.nl/, www.kookboekenweek.nu, www.fontaineuitgevers.nl, www.annettevanruitenburg.nl/liever-lokaal/, www.slowfood.nl.


Deel: ' Slow Food-kookboek wint duurzaamheidsprijs '




Lees ook