Indiase Diaspora conferentie op 30 september in RAI, Amsterdam


De thema`s van dit jaar zijn: het vergroten van onderling begrip en het versterken van de relaties tussen de verschillende groepen van de Indiase diaspora in Nederland en bevorderen van integratie van deze groepen in de Nederlandse samenleving.

AMSTERDAM, 20120805 -- De diasporaconferentie wordt in de Forumzaal van de RAl Conference Center te Amsterdam georganiseerd door de Stichting Indiase Diaspora in Europa. De doelstellingen van de conferentie zijn: het versterken van banden tussen verschillende Indiase diaspora groepen en organisaties; bijzondere aandacht voor de uitdagingen waarmee de verschillende groepen, i.h.b. de jongeren geconfronteerd worden; het bevorderen van de rol van de diaspora in de Nederlandse samenleving en het intensiveren en verbreden van banden tussen Nederland en India. Deze conferentie zal in een open discussie zich inspannen om een aantal complexe maatschappelijke kwesties met betrekking tot de gemeenschap bespreekbaar te maken.

Een deel van de presentatie en de discussie van de conferentie zal tweetalig [Nederlands / Engels] zijn.

Aan deze bijeenkomst zullen de ambassadeur van India, de burgemeesters van Amsterdam en Schiphol-Haarlemmermeer, vooraanstaande India- en Nederland-deskundigen en vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties deelnemen.

In aparte sessies zal er speciale aandacht worden besteed aan generatie- en cultuurverschillen in de diasporagelederen. Ook zal gekeken worden naar de onbenutte potentie van de Indiase diaspora en zal worden onderzocht of Indiase diaspora een actievere rol kan spelen in de Nederlandse samenleving.

De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Amsterdam en vele India gerelateerde diaspora organisaties.

De subthema’s van de conferentie zijn:

-   Pensionering en planning;

-   Opgroeien in een multiculturele samenleving: kansen en uitdagingen;

-   Zaken doen met India: rol van Indiase diaspora

Het is de bedoeling om met paneldiscussies veel ideeën te genereren op basis van een echte dialoog.

De conferentie wordt afgesloten met een cultureel programma vol spectaculaire zang, dans, muziek en cabaret door Surinaamse en Indiase artiesten.

De toegangsprijs is € 25 p.p. inclusief conferentiestukken, koffie, frisdrank, lunch, snacks en cultureel programma. Meer informatie over de presentaties, de organisatie en de sprekers is te vinden op onze website.

Om deel te nemen aan deze conferentie is aanmelden (voor 15 september ) verplicht via www.indiandiaspora.eu.


Deel: ' Indiase Diaspora conferentie op 30 september in RAI, Amsterdam '
Lees ook