EmigratieBeurs: ht startpunt voor een toekomst in het buitenland


Een baan, een stageplaats, een eigen bedrijf of een woning in het buitenland

NIEUWEGEIN/UTRECHT, 20071214 -- Toekomst in het buitenland. Er zijn maar weinig mensen die daar niet over dagdromen. Sterker nog: ongeveer 30% van de Nederlanders speelt met het idee over vertrek. Maar de stap van dromen naar doen is groot. Toch belet dat steeds minder Nederlanders. Kenmerk van een succesvolle emigratie is een goede voorbereiding. Speciaal voor die tienduizenden emigraten die overwegen of op punt van vertrekken staan, vindt op 8 en 9 maart in het Home Boxx Exhibition Centre in Nieuwegein de 11e Emigratiebeurs plaats. Een niet te missen beurs met volop informatie over wonen, werken, stage en ondernemen in een ander land.

Naar Amerika of Canada, Australi, Zweden, Noorwegen, Belgi, Spanje, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika. Feit blijft dat dit jaar naar schatting 120.000 Nederlanders voor korte of lange tijd naar het buitenland verhuizen. Vorig jaar waren dat er rond de honderdduizend. Nederland is plots geen immigratieland meer, maar een emigratieland; een land om te verlten. Het aantal emigranten was zelfs in de jaren '50 niet zo hoog als nu. Emigratie is een trend geworden. Jaarlijks zullen er vanaf nu meer dan honderdduizend Nederlanders ons land de rug toekeren.

Waarom emigreren?
De redenen voor emigratie zijn divers: het weer, ruimte, avontuur, een nieuwe start, goedkopere huisvesting, veiligheid. Maar ook carrire, lagere energiekosten, weinig tot geen fileleed, overwaarde en minder strikte wetgeving kunnen redenen zijn om Nederland te verruilen voor een ander land. Kansrijke Nederlanders voelen zich niet langer gebonden en besluiten elders carrire te maken, avonturiers, ondernemers, twintigers, dertigers en veertigers. Zoveel mensen zoveel wensen. Hoe dan ook, ht kenmerk van de avontuurlijke emigrant is juist dat ze niet impulsief handelen. Ze plannen hun transformatie en land van toekomst van tevoren nauwkeurig, om hun droom niet voortijdig in duigen te zien vallen. Een goede voorbereiding is van groot belang, want iedere emigratie is anders. En daarmee de vragen over bijvoorbeeld een vreemde taal, cultuurverschillen, gezondheidszorg, verzekeringen, financin, land van keuze en juridische aspecten.

EmigratieBeurs
De EmigratieBeurs biedt een platform waar genteresseerden - die zich zowel in een orinterende, gevorderde of eindfase van de emigratievoorbereidingen kunnen bevinden - volop en nuttige informatie aantreffen. Rond de honderdvijftig deelnemers: bedrijven, instellingen en landen geven voorlichting en advies over werken, wonen, stage en een eigen bedrijf in het buitenland. De bezoeker kan informatie verzamelen, vragen stellen, ideen opdoen, literatuur aanschaffen of een of meer van de 70 presentaties bijwonen. Er zijn vacatures, ook voor partners, in tal van landen onder het motto "Speed Job Dating" en er is een speciaal ingericht Scandinavi paviljoen met o.a. meer dan 30 organisaties, werkgevers uit Zweden. Toegangskaarten met korting kunnen via de website worden besteld. De beurshallen zijn gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken.

Samenwerking met European Employment Services
De EmigratieBeurs - wordt georganiseerd in samenwerking met CWI en EURES

Deelname
Kijk voor informatie op www.emigratiebeurs.nl, of bel naar +31 (0)71 3612761

Locatie:
Home Boxx Exhibition Centre
Symfonielaan 1
Nieuwegein/Utrecht

Openingstijden
Zaterdag 8 maart 10.00-18.00 uur
Zondag 9 maart 10.00-17.00 uur


Deel: ' EmigratieBeurs ht startpunt voor een toekomst in het buitenland '
Lees ook