Actieweek voor Lean ook bij Goede Doelen Markt in Utrecht


Benefiet optredens voor Lean en andere goede doelen

UTRECHT, 20070314 -- Op 4 oktober 2005 te Groningen (Vinkhuizen) is de toen anderhalfjarige Lean tijdens het buiten spelen in een tuinvijver gevallen. Lean heeft hierbij een hartstilstand van een half uur gehad. Na vele pogingen van de verplegers van het ambulanceteam is Lean gereanimeerd en gered door een dokter van het trauma-helicopterteam. Nu moet Lean verder behandeld worden voor zijn hersenbeschadigingen maar zorgverzekeraars willen dat niet vergoeden. Door middel van een aktieweek probeert Actienet dat geld nu bijeen te brengen. Vrijdag 23 maart 2007 is er een slotmanifestatie met benefietconcert in gebouw Zimihc, Bouwstraat 55, Utrecht.

WEEK 11 en 12 wordt DE WEEK VAN LEAN!

Een nacht en een dag na zijn redding raakte Lean in het UMCG te Groningen, in coma. In het Leijpark te Tilburg (dit revalidatiecentrum heeft de beste specialisten op dit gebied) lukte het uiteindelijk Lean uit zijn coma te halen. Lean heeft aan het ongeval NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) overgehouden. Er is een behandelmethode is die Lean kan helpen, maar geen zorgverzekeraar wil het vergoeden.

Middels werfacties in week 11 en 12 wordt een poging ondernomen het benodigde geld toch bijeen te krijgen.
- De hele week is een sms* nummer voor donaties beschikbaar.
- Dagelijkse updates Lean op lokale en regionale radiostations en in dagbladen.
- Op zaterdag 17 maart tijdens de wedstrijd Hanzevest-Capitals - Amsterdam Astronauts wordt er een speciale sms-actie gehouden.
- Op zondag 18 maart is er eenzelfde actie in de Euroborg tijdens FC Groningen - FC Twente.

Als afsluiting is er een akoestisch benefietconcert in het Prinsentheater georganiseeerd met o.a. Harry Loco & Friends, oud bassist van Rob Hoeke Cee Schone en Peter Schaap (die speciaal voor deze gelegenheid zijn gitaar weer ter hand neemt). De presentatie is in handen van Jacques J.d'Ancona.

Op dit moment worden er scholen (sms) acties voorbereid. Ook wordt er door leerlingen via Hyves actie gevoerd. Op 21 februari heeft Harry Loco (initiator) persoonlijk een brief aan Agnes Kant overhandigd, een noodkreet van de ouders van Lean. Agnes heeft beloofd de zaak te onderzoeken.

GROTE INZAMELINGSACTIE OOK VOOR LEAN

In gebouw Zimihc, Bouwstraat 55 Utrecht is er op 23 maart vanaf 14:00 uur ook een grote inzamelingsactie van oude brillen en gehoorapparaten. Een ieder die een oude bril of gehoorapparaat inlevert krijgt vier euro korting op de toegang van de benefietvoorstellingen. De oude brillen zijn bestemd voor landen als Afrika en Zimbadwe maar ook Lean zal hiervan meeprofiteren.

BENEFIET CONCERTEN EN OPTREDENS OPBRENGST VOOR GOEDE DOELEN

In gebouw Zimihc, Bouwstraat 55 Utrecht worden op 23 maart vanaf 14.00 uur
een benefietconcert en optredens georganiseerd waarvan de opbrengst is voor goede doelen, onder meer voor het Huis van Gebed voor hun daklozenopvang. Het programma van deze Goede Doelen Markt omvat een singer song writer (Harry Loco), bekend van eerdere optredens in Zimihc, vier dichters/verhalenvertellers, een kunstenares, klassiek pianist Pieter de Jong die een klassiek concert geeft (Chopin), zangkoor De Straatklinkers dat mooie liederen komt zingen, een veiling en bazaar.

PRESENTATIES VAN GOEDE DOELEN EN BEWEGINGEN EN ACTIE LEAN!

In de theaterzaal en twee subzalen van Zimihc presenteren enkele actiebewegingen en goede doelen hun organisatie. Stichting de Burcht Armenzorg van Revival Joy houdt een presentatie. Zij zamelen geld in voor de bouw van een nieuwe gaarkeuken. Het Huis van Gebed zal een presentatie verzorgen over hun werkzaamheden in het pastoraat en de daklozenopvang. Zij komen financiering tekort voor deze werkzaamheden. De organisatie Fathers For Justice zal een presentatie verzorgen over de gevolgen van echtscheiding voor jonge kinderen. Er komt tevens een presentatie van de stichting Voorkom! uit Houten over preventie inzake drugsgebruik. Er komt een presentatie van het Straatpastoraat uit Amsterdam, ze vertellen wat hun werkzaamheden zijn voor daklozen.

VEILING VAN CURIOSA EN SERVIES EN BAZAAR

Er komt een veiling/bazaar en een presentatie van schilderijen van kunstenares Zana, 20 procent van de opbrengst van de verkoop gaat naar stichting Doe een Wens.
Harry Loco verkoopt CD's waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel.
Kunstenares Zana verkoopt kunstboeken waarvan de opbrengst gaat naar stichting Huis van Gebed. De catering opbrengst is voor Lean!

Informatie
- actie week : Harry 0592-542511 / 0628546811
- benefiet idem
- Stichting Lean Wilco (s'avonds) Wilco 050-5773956/0620411610
- vader Lean (s'avonds) Geert 0505499397/0628953774
- sms* (de hele week) NAH KIDS naar: 4414
- het hele verhaal https://www.stichting-lean.nl en https://www.actienet.eu

Deel: ' Actieweek voor Lean ook bij Goede Doelen Markt in Utrecht '
Lees ook