Half miljoen huishoudens toegang tot digitale vakantiewijzer


Thuiszorgorganisaties helpen senioren bij het kiezen van ideale reis

MONTFOORT, 20080206 -- Met de introductie van digitale vakantiewijzers door thuiszorgorganisaties Evean, Icare en Vitras in Noord-Holland, Drenthe, Overijssel en Utrecht kunnen nu meer dan een half miljoen huishoudens gebruik maken van deze moderne manier om een passende vakantie te vinden.

In april 2007 introduceerden drie ledenorganisatie van de thuiszorg in Utrecht, Breda en Apeldoorn een vakantiewijzer waarmee mensen een keuze kunnen maken uit geheel verzorgde vakanties met Nederlandstalige reisbegeleiding. Dat bleek een schot in de roos. De vakantiewijzers richten zich specifiek op mensen die de zekerheid van goede begeleiding en verzorging op prijs stellen. Onder hen zijn veel 60+-ers. Bij de opzet van de vakantiewijzer voor vakanties met reisbegeleiding is rekening gehouden met de specifieke wensen van deze doelgroep, zoals het kunnen selecteren op reisintensiteit of extra zorg.

De website bevat begeleide reizen voor iedereen: van een droomreis naar Tibet tot een vakantie op de Veluwe. Veel mogelijkheden zijn relatief onbekend. Zo kunnen mensen met hartproblemen of diabetes die een verre reis naar bijvoorbeeld Afrika willen maken, kiezen voor reisleiding met een verpleegkundige bevoegdheid. Mensen met een (licht) dementerende partner kunnen samen op vakantie. Vrijwilligers nemen de zorg over als de mantelzorger een boswandeling maakt of een plaatsje bezoekt. Afhankelijk van het seizoen zijn er tussen de 100 en 300 reizen in de vakantiewijzers opgenomen.

Het aantal deelnemende organisaties is inmiddels uitgegroeid tot acht: Aveant, Evean, Goedgeregeld Breda, Icare, STMG, UMCT, Vitras en ZorgSaam. Op www.vakantiewijzers.nl staan ze allemaal op een rij. Via de websites van de thuiszorgorganisaties kan informatie worden aangevraagd, de boekingen lopen via betrouwbare reisorganisaties. De vakantiewijzers bevatten uitsluitend vakanties van organisaties die zijn aangesloten bij ANVR/SGR en/of NBAV.


Deel: ' Half miljoen huishoudens toegang tot digitale vakantiewijzer '
Lees ook