OXYTOCINE NU OOK VAN WAARDE BIJ ANTI-AGING


HAARLEM, 20140614 -- Naast de werking bij libido, depressie, dementie, anorexia, obesitas, diabetes2, osteoporose, autisme en ptss blijkt het knuffelhormoon Oxytocine nu ook van waarde te zijn bij Anti-Aging.

Wetenschappers van de Universiteit van California, Berkely ontdekten dat Oxytocine een grote rol speelt bij de snelle reparatie van de spieren bij oudere muizen.  Oxytocine is de juiste speler in verband met het breed bereik van alle organen (via de bloedbaan), en wordt niet geassocieerd met de aanmaak van kankercellen of interferentie met het imuunsysteem. Het synthetische hormoon Oxytocine is tevens FDA (Food and Drugs Association) goedgekeurd.

Irina M. Conboy geeft aan dat het bijzonder is dat er nu een molecuul gevonden is dat ingezet kan worden bij Anti-Aging zonder de kans van verhoging op kanker. "Dat is uniek!"

Een verhoging van de aanmaak van Oxytocine zou betekenen dat het verouderingsproces vertraagd kan worden. Bij de oudere muizen waarbij Oxytocine onderhuids geïnjecteerd werd, vond een snelle reactie plaats waarbij het herstel van de spieren 80% sneller was ten opzichte van de niet geïnjecteerde “controle” muizen. Bij jongere muizen bleek het injecteren van Oxytocine geen verschil te maken.

De werking van Oxytocine hangt nauw samen met het verouderingsproces. Het hormoon Oxytocine is zeer interessant in het voorkomen van een snelle veroudering bij zowel mannen als vrouwen, en gezondheid op lange termijn. Conboy geeft aan dat veroudering een natuurlijk proces is, maar dat er wel mogelijkheden zijn om de versnelling van ziekteprocessen en degeneratie tegen te gaan.


Deel: ' Oxytocine nu ook van waarde bij anti-aging '
Lees ook