Onverkoopbare make-up in salons


ALMERE, 20140710 -- Een veel gehoorde klacht van schoonheids- en kapsalons is onverkoopbare make-up. Vaak door verkeerde inkoop maar ook door concurrerende webwinkels van het gevoerde merk. De oplossing ligt in make-up customizers, specialisten die bij salons langskomen om make-up op maat te mengen voor hun klanten.

Klachten en ergernissen
Martin Graaman, eigenaar van EGO cosmetics, heeft veel contacten binnen de schoonheidsbranche en zegt daarover het volgende: “Vaak wordt door een merk een prachtige display aangeboden met bijbehorende voorraad. Echter de verkoop in salons daarvan loopt niet altijd even soepel vanwege de samenstelling van de collectie en lage omzetsnelheid. Webwinkels die dezelfde producten leveren zijn vaak ook nog eens goedkoper. Men blijft met kleuren zitten wat derving tot gevolg heeft.”.

Oplossing
Martin Graaman vervolgt: “Veel salons twijfelen of ze nog wel make-up willen blijven aanbieden”. Zijn bedrijf besloot daarom voor salonhouders kosteloos make-up customizers beschikbaar te stellen die op afspraak bij de salons langskomen om make-up op maat mengen. Zo kan de salon make-up aanbieden zonder voorraad en heeft men 100% klantenbinding omdat het product voor nabestellingen alleen via de salon verkrijgbaar is. Het verdienmodel voor de salons is provisie. 

Make-up customizer
De make-up wordt door een customizer in een eenmalig individueel consult van ca. 45 minuten voor de consument  in de gewenste kleur en textuur gemengd tot een volwaardig product. De customizer analyseert, adviseert en test tijdens het mengen direct de kleur en samenstelling op de huid bij de klant. Een miskoop is hierdoor niet meer mogelijk. Het uiteindelijke resultaat ligt in formules vast, zodat het vanaf dan op elk gewenst moment mogelijk is de puur persoonlijke make-up opnieuw te maken. Het uit collectie nemen van producten behoort hiermee ook tot het verleden.


Deel: ' Onverkoopbare make-up in salons '
Lees ook