Extra large condooms steeds populairder


Nijmegen, 20150224 -- Uit onderzoek van de Nederlandse webshop Condoomfabriek.nl blijkt dat de verkopen van XL condooms afgelopen jaren explosief zijn toegenomen. Dit heeft volgens het onderzoek echter meer te maken met het ego van de mannen dan met de penisgrootte.

De website ondervroeg 11.340 van haar klanten over hun penislengte. Hieruit bleek dat de gemiddelde lengte van de penis afgelopen jaren niet groter is geworden. Het gemiddelde blijft tussen de 12 en 17 centimeter staan. Waarom steeds meer consumenten toch voor de XL condooms kiezen, heeft vermoedelijk te maken het het ego van de mannen. Kopers van XL condooms gaven aan zich zelfverzekerder te voelen indien het XL condoom goed past.

"Op zich is er niets mis met het kopen van XL condooms, echter zal een XL condoom meer risico's met zich meebrengen dan een goed passend condoom. Een te groot condoom zal sneller afglijden en kan ook sneller scheuren door de extra wrijving" stelt Robin Weesie, Co-CEO van Condoomfabriek.nl.

XL condooms zijn over het algemeen slechts enkele millimeters groter dan de normale condooms. Door dit minimale verschil lijkt een XL condoom net zo goed te passen als de standaard versie. Echter door het verschil in grootte zit het condoom minder strak en is de kans op afglijden groter.

Condoomfabrieknl Condooms
Deel: ' Extra large condooms steeds populairder '
Lees ook