Ondersteuning voor illegale gays


GayRomeo biedt 'illegale homo's' gratis inloggen met SSL encryptie

AMSTERDAM, 20081107 -- Er zijn nog altijd 90 landen in de wereld waar homosexualiteit verboden of niet helemaal legaal is. Homosexuelen leven daar nog vaak volledig in de kast. Doen ze dat niet, dan riskeren ze (gevangenis-)straffen of erger. Over het algemeen hoor je hier weinig over, maar GayRomeo.com, een website voor homosexuele mannen, ontvangt met regelmaat verontrustende brieven van gebruikers uit deze landen. Zij kunnen daarom vanaf nu gratis inloggen met SSL encryptie.

Het is niet makkelijk om het systeem of de cultuur van een land te veranderen. Internet kan echter enige soelaas bieden. Het is een manier om homosexuele mannen kennis te laten maken met het homoleven elders en het geeft ze de mogelijkheid om in contact te komen met andere homosexuelen in hun eigen land, of elders.

Maar wat als ze getraceerd worden als ze de website gebruiken of als ze een creditcard gebruiken om een abonnement te kopen? De angst hiervoor is altijd aanwezig. Daarom heeft GayRomeo deze maand meer dan 27.800 gratis premium lidmaatschappen vergeven aan gebruikers uit landen waar homosexualiteit verboden is. Deze gebruikers hadden al een gratis account, maar met een premium lidmaatschap kunnen ze via SSL encryptie inloggen. Dit maakt het gebruik van de site een stuk veiliger.

Daarnaast is het vaak een probleem dat websites als GayRomeo.com geblokkeerd zijn in deze landen. Daarom kan GayRomeo.com ook via het adres PlanetRomeo.com benaderd worden. Deze site heeft dezelfde content, maar de layout is discreter.

GayRomeo.com is een dating- en chatsite voor de homosexuele, bisexuele en transgender mannen, welke door het in Nederland gevestigde PlanetRomeo B.V. wordt beheerd. De website bevat tevens diverse forums en communities met allerlei onderwerpen. Een selectie van brieven van gebruikers uit landen die homo's vervolgen is gepubliceerd in het gedeelte van de site dat 'Infotheek' heet. Deze bevat, naast de brieven, uitgebreide informatie over gezondheid en veiligheid.

Met het weggeven van deze premium abonnementen, met een waarde van ongeveer 1.100.000, wil PlanetRomeo B.V. 'illegale homo's' helpen en gay communities over de hele wereld verder ondersteunen.

De afgelopen jaren heeft GayRomeo.com een enorme groei doorgemaakt en het is n van de grootste gay websites in Europa geworden. Het begon allemaal met een idee, zes jaar geleden, om iets compleet anders en gratis aan gays in Europa te bieden. Nu doen ze dit voor homo's wereldwijd, ook voor hen die in landen leven waar homosexualiteit verboden of niet geheel legaal is.

De lijst van landen waar homosexualiteit verboden is, wordt geleverd door de International Lesbian and Gay Association (ILGA - www.ilga.org).


Deel: ' Ondersteuning voor illegale gays '
Lees ook