Een derde van de singles staat open voor vrije relatie


OOSTERHOUT, 20130418 -- Een derde van de singles is niet meer op zoek naar een monogame relatie. Zij geven de voorkeur aan een vrijere variant waarbij seks met anderen is toegestaan. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl waaraan 950 respondenten deelnamen.

Vrijheid

Bijna 33 procent van de singles verlangt naar een vrije relatie waarbij het de gewoonste zaak van de wereld is om naast de vaste partner ook het bed te delen met anderen. Zelfs wanneer de relatie als monogaam is gestart ziet 22 procent een vrije relatie als prima alternatief zodra er behoefte aan seks met derden ontstaat. De rest gaat anders met deze opkomende lustgevoelens om. 21 procent gaat het liefst stiekem vreemd en 15 procent bezoekt bij voorkeur samen een parenclub.

Seksuele (on)trouw

Hoewel het merendeel van de singles dus nog altijd zweert bij seksuele trouw binnen een relatie, in de praktijk valt dit nog lang niet altijd mee. Ruim 40 procent is namelijk wel eens vreemdgegaan. Dit wordt overigens door iets meer dan de helft opgebiecht aan een nieuwe partner.  Seksuele trouw staat bij 20 procent van de singles tijdens het daten meteen als gespreksonderwerp op de agenda. Ongeveer 62 procent bespreekt dit een latere fase en de overige 18 procent bespreekt het nooit. 

Openheid

Openhartig praten over seksuele wensen blijkt belangrijk voor de single. Maar liefst 81 procent wil van zijn of haar partner horen welke behoeftes er bestaan op seksueel vlak en hoe er aangekeken wordt tegen seksuele vrijheid binnen de relatie. Op het moment dat alleen de partner aangeeft meer ruimte en seksuele vrijheid te willen dan zegt 22 procent dit van hem of haar te accepteren.

Seksdating

Over speciale datingsites waar men tegenwoordig eenvoudig een buitenechtelijke sekspartner kan scoren zijn de meningen verdeeld. De helft van de singles gruwelt van deze ontwikkeling, nog eens 38 procent vindt dat het moet kunnen en een kleine 12 procent ziet het juist als een prima zaak.


Deel: ' Een derde van de singles staat open voor vrije relatie '
Lees ook