LP : Thierry Baudet: 'Liefde en lust in de 21ste eeuw'


Lezing Libertarische Partij : Thierry Baudet: 'Liefde en lust in de 21ste eeuw'

Aarlanderveen-Leiden, 20150112 -- Wat betekent de seksuele "bevrijding" voor de menselijke vrijheid? Is "bevrijding" wel een "bevrijding" of hebben we binding aan regels en normen - en inperking van onze verlangens - juist nodig? Niemand kan vrijelijk zijn gedachtes uitdrukken zonder zich te conformeren aan de regels van de taal, de grammatica: de interactie. Hoe zouden we ons als mensen vrij kunnen verhouden tot elkaar zonder een vergelijkbaar systeem van emotionele conventies?

Thierry Baudet, een van de belangrijkste schrijvers en denkers van onze tijd, laat op deze avond zijn licht schijnen over deze - en andere - kwesties, aan de hand van zijn internationaal geprezen debuutroman Voorwaardelijke Liefde.

Plaats: Einstein, Nieuwe Rijn 19, Leiden

Tijd: Woensdag 14 januari, 20 uur.

Entree: Gratis

Over de spreker

Thierry Baudet (1983) is schrijver, journalist en opiniemaker. Hij is oprichter-directeur van de Popup University en bestuursvoorzitter van de denktank Forum voor Democratie. Baudet publiceerde zes non-fictie boeken over filosofie, politiek en geschiedenis, één boek over klassieke muziek en, in september 2014, een roman.

Hij is gepromoveerd aan de Rechtenfaculteit Leiden, was columnist voor NRC Handelsblad en één van de initiatiefnemers van het Burgerforum-EU. Hij treedt op als commentator op radio en tv, als dagvoorzitter, spreker en panellid. Daarnaast werkt Baudet aan een tweede roman en schrijft hij columns en interviews voor Jalta.nl en voor Elsevier Juist.

Boeken

Voorwaardelijke Liefde
Van Bach tot Bernstein
Thuis in de Tijd
Oikofobie
De Aanval op de Natiestaat
Pro Europa dus tegen de EU
Conservatieve Vooruitgang & Revolutionair  Verval

Voorwaardelijke liefde (roman)

Als Gregor, een aantrekkelijke promovendus uit Amsterdam, wordt benaderd door zijn oude studievriendin Tessa en haar tweelingzus Madelon, blijkt dat dit duo een merkwaardig voorstel voor hem heeft. Ze vragen hem of hij wil bijverdienen als gezelschapsheer. Gregor is intelligent, zelfverzekerd en charmant; precies de eigenschappen waaraan de hoogopgeleide vrouw van nu behoefte heeft. Geld verdienen door met mooie en slimme vrouwen te converseren, te flirten en soms meer: Gregor is gevleid en gefascineerd en hij besluit op het aanbod in te gaan. Het dubbelleven brengt hem echter al snel in problemen, en oude, nooit geheelde wonden uit zijn jeugd dreigen zijn ogenschijnlijk comfortabele bestaan volledig te gronde te richten.
Voorwaardelijke liefde, het eerste literaire werk van Thierry Baudet, stort de lezer in een paradoxale zoektocht naar oprechtheid en onschuld, en onderzoekt het offer van de liefde in een tijd van egoïsme. Zelden heeft ons land een romandebuut gezien waarin de moderne moraal zo genadeloos op de pijnbank wordt gelegd; waarin liefde en haat, goed en kwaad, op zo'n schokkende wijze met elkaar worden verbonden.

Over Voorwaardelijke Liefde

'Een moedig boek dat als een bom zal inslaan in feministische kringen.' - Joris van Casteren

'Ontroerend' - HP de Tijd

'Bloedspannend, woedend, gedurfd en controversieel. Voorwaardelijke liefde lezen is een fysieke ervaring. Heel bijzonder, echt heel goed.' - Lisette Thooft

'Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Baudet heeft een soepele schrijfstijl. Het verhaal is spannend en het onderwerp moedig.' - De Fusie

'Ik kon het boek nauwelijks meer neerleggen. In een rauwe, vlotte, no-nonsens vertelstijl loodst Baudet ons door het verhaal, dat afstevent op een finale die ik op een bepaald punt voelde aankomen maar die toch nog insloeg als een bom. Kortom, een boek dat je niet snel vergeet. Dit debuut smaakt naar meer!' - De Dagelijkse Standaard

Graag aanmelden via: https://www.facebook.com/events/323386781199979/

De Libertarische Partij staat voor meer vrijheid, minder overheid, minimale belastingen en regeldruk.


Deel: ' Lezing Thierry Baudet 'Liefde en lust in de 21ste eeuw' '
Lees ook