Mannen make-up niet langer taboe dankzij webcam consult


ALMERE, 20150715 -- Eén op de vijf mannen gebruikt wel eens make-up, maar durft uit schaamte niet naar de winkel om zich te laten voorlichten over geschikte producten. Ze lenen soms zelfs make-up van hun vrouw of vriendin om er beter uit te zien. Martin Graaman van Men’s EGO doorbreekt het taboe op mannen make-up met een webcam consult speciaal voor mannen via smartphone, tablet of computer.

Graaman hield eerder dit jaar een interview onder 375 Nederlandse mannen tussen de 18 en 55 jaar. Bijna 20% van de ondervraagden gaf aan wel eens make-up te gebruiken. In 2013 was dat nog maar 10%. 

Graaman gebruikt zelf al jaren een getinte crème die oneffenheden verdoezelt. Hij werkt sinds 1998 in de make-up wereld. Eerst als evenementen organisator en sinds 2007 als customizer voor make-up op maat. Hij ziet het gebruik van corrigerende make-up producten onder mannen al jaren toenemen. Zijn en andere onderzoeken bevestigen die trend. Vooral mannen tussen de 20 en 45 jaar blijken extra aandacht aan hun huid te besteden.

De algemene mening is nog steeds dat 'echte' mannen geen make-up gebruiken. ,,Onzin natuurlijk'', aldus Graaman. ,,Mannen zien er ook graag goed uit. Waarom zouden zij geen rode vlekjes, donkere kringen en oneffenheden kunnen wegwerken met corrigerende make-up? Daardoor zien ze er verzorgder, gezonder en dus beter uit. Niks mis mee.''

Maar de meeste mannen durven die producten niet in de winkel uit te testen waar ze aangestaard worden door het winkelend publiek. Zoals fotograaf M. (38) die liever anoniem blijft. Hij gebruikt op advies van zijn vriendin wel eens make-up om rode vlekjes in zijn gezicht weg te werken. Verder weet niemand in zijn omgeving dat en hij zal er zelf ook nooit over beginnen. Toch ziet hij de producten die hij gebruikt niet echt als make-up omdat het niet zichtbaar is.

,,Een man die make-up gebruikt straalt uit dat hij hoge eisen stelt aan zijn uiterlijk en verzorging en dus ook hoge eisen aan zijn werk,'' aldus Graaman. Speciaal voor mannen bedacht hij daarom een discreet en persoonlijk make-up consult via de webcam. 

Tijdens een online-consult kunnen mannen vragen stellen over hun huid en geschikte producten. De vakspecialist kan de huid beoordelen en bijpassende make-up adviseren. Ook geeft de specialist instructies over hoe men de producten het best kan aanbrengen.

Men's  EGO, de make-up lijn van Graaman, richt zich vooral op producten die in principe onzichtbaar zijn: een aantal corrigerende producten voor specifieke probleemgebieden als donkere kringen, oneffen huid, rode adertjes, glimmende huid, droge lippen, etc. Producten als oogschaduw en lipsticks zal men hier niet vinden. Alles van Men’s EGO is speciaal ontwikkeld voor de mannenhuid. ,,Niemand kan zien dat je het gebruikt, maar het doet wel wat'', aldus de vakspecialist.


Deel: ' Mannen make-up niet langer taboe dankzij webcam consult '
Lees ook