Meeste singles blijven geen vrienden met ex


OOSTERHOUT NB, 20160818 -- Vrienden blijven met je ex, kan dat? Voor ruim de helft van de singles geldt van niet. Zij zijn niet langer bevriend met hun ex-partner op social media kanalen zoals Facebook en ook in het echte leven hebben de meesten geen vriendschappelijke relatie meer met hun voormalige partner.

Vrienden of verbreken

Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek dat werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl onder 750 singles. Ook al is ruim zestig procent van de singles ervan overtuigd dat vrienden blijven met een ex mogelijk is, de praktijk ziet er minder rooskleurig uit. Van de geënquêteerden is slechts 37 procent nog bevriend met de ex-partner. Vriendschappelijk contact tussen exen op social media kanalen zoals Facebook laten een soortgelijk beeld zien. 35 procent is op Facebook nog bevriend met zijn of haar ex. De overige 65 procent heeft ook het online contact verbroken.

Controle

Het loslaten van een voormalig geliefde valt niet altijd mee. Veel singles zijn in de periode na de relatiebreuk nog altijd reuze nieuwsgierig naar het leven van de ex, met wie hij of zij omgaat en of er al een nieuwe liefde aan de horizon gloort. Bijna een derde van de ondervraagde singles controleert daarom geregeld de social media kanalen van de ex-partner. Daarvan gebruikt 3 procent een account van een vriend(in) in plaats van het eigen account.

Negeren

Niet iedereen is zo optimistisch en positief als het gaat om vriendschappelijke contact onderhouden met zijn of haar ex. Op de vraag wat men doet wanneer ze hun ex per toeval op straat tegenkomen antwoordt 20 procent dat ze die straal negeren. Nog eens 25 procent beperkt het contact tot een eenvoudige groet.

Vrienden

Wanneer een relatie voorbij gaat is het voor vrienden vaak lastig te bepalen met wie ze om blijven gaan na de breuk. Van de ondervraagde singles zegt ruim een kwart nog wel contact te hebben met de vrienden van de ex-partner. 15 procent hiervan spreekt echter alleen met hen af wanneer ze wetend dat de ex niet aanwezig zal zijn.

Onderzoek uitgevoerd onder 750 bezoekers van online magazine Singlessite.nl (18 tot 60+), augustus 2016


Deel: ' Meeste singles blijven geen vrienden met ex '
Lees ook