Viering 25-jarig bestaan EuroFlorist in Barcelona groot succes


BARCELONA, 20071023 -- Inspirerende shows, overheerlijk eten, meeslepende muziek en zeer aangenaam gezelschap. Zo zou je zaterdag 13 oktober kunnen samenvatten, toen EuroFlorist haar 25-jarig jubileum vierde in Barcelona. Alle 1600 bloemisten uit een twintigtal landen waren het er over eens: dit congres behoorde tot een van de meest fantastische en inspirerende evenementen die ooit georganiseerd zijn in dit genre.

Op zaterdagochtend gingen de deuren open en op dat moment stonden er al een paar honderd bloemisten in de rij om binnen te komen in het Palau de Congressos de Catalunya waar het evenement plaatsvond. In de tentoonstellingshallen waren de exposanten aanwezig om hun nieuwste producten te laten zien. 's Ochtends was het podium voor de Duitse bloemist Petra Bttger met een show rond het binden van bruidsboeketten. In de schijnwerpers schikten zij en haar team prachtige, moderne en romantische bruidsboeketten voor het oog van een nieuwsgierig publiek, dat snel de creatieve bindtechnieken in zich opnam.

Om 17.00 uur was het tijd voor het avondprogramma. In feestkleding, die niet had misstaan op een Oscaruitreiking, kwamen de gasten naar het congrescentrum om deel te nemen aan een avond die ze niet snel zullen vergeten. Op het grote toneel in het auditorium werd een film over de geschiedenis van EuroFlorist vertoond. EuroFlorist is de onderneming die erin geslaagd is om met n goed idee een sterk concept te ontwikkelen. Het wereldwijd aanbieden van bemiddelingsdiensten met een optimaal serviceniveau en tegelijk uitgaan van de specifieke behoeften en wensen van de individuele leden vormen de hoekstenen voor het succesvolle concept. Na de film kwam Peter Jungbeck op het toneel om te vertellen over zijn ervaringen als oprichter en concerndirecteur van EuroFlorist, de onderneming die vandaag de dag een van Europa's meest vooraanstaande netwerken voor bloemisten is. Hij vergat niet om alle gasten te bedanken die gekomen waren om het 25-jarig jubileum van EuroFlorist te vieren en alle sponsors die het evenement mogelijk hadden gemaakt.

Daarna was het de beurt aan Gregor Lersch en Klaus Wagener, twee van de meest vooraanstaande bloemisten ter wereld, om voor de eerste keer hun unieke show "Two Faces of Floral Design" op te voeren. Met bewonderingwekkende creativiteit en techniek werkten ze op het toneel ongelofelijke bloemenarrangementen uit. Tijdens het afsluitende bloemistencrescendo gaf het publiek hen een staande ovatie en zowel op het toneel als in het publiek waren de heftige reacties te zien die de show had losgemaakt. Hun unieke gevoel voor geavanceerde bloemsierkunst liet niemand onberoerd.

Dat de show een enorm succes was, kan niemand ontgaan zijn, getuige het feit dat de gasten twee uur lang in de rij stonden voor hun unieke exemplaar van het boek van Klaus Wagner en Gregor Lersch, "Two Faces of Floral Design" ter plaatse gesigneerd. In samenhang hiermee konden ook de arrangementen die op toneel waren vervaardigd door Petra Bttger, Klaus Wagener en Gregor Lersch van dichtbij worden bekeken.
De 18 maanden lange planning van het 25-jarig jubileum van EuroFlorist is ten einde, maar de fantastische reacties die we mochten ontvangen, maken dat het evenement nog lang in ieders geheugen gegrift zal blijven.


Deel: ' Viering 25-jarig bestaan EuroFlorist in Barcelona groot succes '
Lees ook