Eremetaal Noordhollands bedrijf als 'Leukste tuincentrum van Nederland'


Internationale vakbeurs Flora Holland Trade Fair erkent GroenRijk Zwanenburg als top 3 tuincentrum Nederland

AMSTERDAM, 20131126 -- Familiebedrijf GroenRijk Zwanenburg is bij de internationale vakbeurs van Flora Trade Holland in de top 3 van leukste tuincentra van Nederland geplaatst. Eerder werd GroenRijk Zwanenburg door Flora Holland bekroond als 'leuksTe tuincentrum in Noord-Holland'. "Er is veel kennis in ons team aanwezig en daarbij zien onze klanten jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten. Dat spreekt mensen aan en vinden mensen leuk in een tuincentrum", aldus Gerko van Beem eigenaar van GroenRijk Zwanenburg.

Flora Holland Verkiezing
Flora Holland is een coöperatieve organisatie van en voor telers van sierteeltproducten. Als afzetorganisatie bouwen zij aan een internationaal handelsplatform. Met de verkiezing willen zij waarde toevoegen en onderscheidend vermogen versterken van de tuincentra in Nederland. De verkiezing is zo opgezet dat kleine tuincentra net zo veel kans maken als grote tuincentra. Tijdens de grootste vakbeurs ter wereld, Flora Holland Trade Fair, maakten zij bekend dat GroenRijk Zwanenburg na het behalen van de titel 'Leukste tuincentrum van Noord-Holland' ook bij de nationale strijd een rol speelde. Hier eindigden zij op de derde plaats, dankzij duizenden stemmen van klanten. 

Historie GroenRijk Zwanenburg 
GroenRijk Zwanenburg is een familiebedrijf. In de jaren '50 vestigde opa Kors van Beem zich in Zwanenburg en begon een boerderij. De boerderij werd over genomen door zijn zoons Koos & Leen en in 1975 begonnen zij daar, naast de boerderij, een kwekerij. Deze groeide al snel uit tot een plek waar ook viooltjes, coniferen en aardappelen werden verkocht. Na verloop van tijd weet de kwekerij zich aan te sluiten bij het landelijke GroenRijk. In 2002 nam de zoon van Koos, Gerko van Beem, het tuincentrum over. "Ik ben lekker op de winkelvloer bezig, met planten en klanten helpen. Dat vind ik heerlijk", aldus Koos. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
GroenRijk Zwanenburg heeft MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) hoog in het vaandel staan. Met regelmaat kiest GroenRijk Zwanenburg activiteiten om iets terug te geven aan (vaste) klanten en de regio. Zo organiseert GroenRijk Zwanenburg de groen workshop van Rob's Roadshow (bekend van het tv-programma Rob's Grote Tuinverbouwing, wekelijks te zien op SBS’6), zijn er voorbereidingen voor de Kerstmarkt in volle gang, worden lokale (sport)verenigingen gesteund en kunnen mensen een verzoek indienen om de buurt groener te maken. Onlangs knapte de hovenierstak het schoolplein van de Meerbrug uit Zwanenburg op.

Voor meer informatie over GroenRijk Zwanenburg : www.groenrijkzwanenburg.nl

Voor meer informatie over de de verkiezing: https://www.leukstetuincentrum.nl/de-verkiezing

Voor meer informatie over Flora Holland: https://www.floraholland.com/nl/


Deel: ' GroenRijk Zwanenburg in top 3 'Leukste tuincentrum van Nederland' '
Lees ook