Kattencafé opent binnenkort in Groningen


GRONINGEN, 20151106 -- In het centrum van Groningen opent binnenkort het tweede kattencafé van Nederland - kattencafé Op z’n Kop. Een ontspannen huiskamer met verse koffie en thee, gezonde traktaties en natuurlijk heel veel katten.

Het kattencafé is wereldwijd een populair concept. Bijna twintig jaar geleden werd in Taiwan het eerste kattencafé geopend, waarna Japan snel volgde. Daar zijn inmiddels meer dan 150 kattencafe's gevestigd. Ook in Parijs, Melbourne, Turijn en Londen en Amsterdam kunnen mensen terecht voor een paar uurtjes ontspannen koffie drinken met een kat. Wel gelden overal heldere regels om het kattenwelzijn te garanderen; de katten mogen niet opgepakt worden en katten voeren is ten strengste verboden.

De katten komen uit het asiel en houden er bij kattencafé Op z’n Kop een heerlijk leven op na. Het café is daarbij ook een uitkomst voor kattenliefhebbers die een allergische partner thuis hebben zitten of nog te gehecht zijn aan hun mooie meubelen om thuis katten te willen.

Initiatiefneemster Hielkje Wester heeft een crowdfunding campagne gestart via Voor je Buurt om de locatie tot een prachtig kattencafé om te toveren. 


Deel: ' Kattencafé opent binnenkort in Groningen '
Lees ook