Hollywood Music Hall introduceert mobiel betalen


Rotterdam - Hollywood Music Hall (HMH) introduceert mobiel betalen als eerste discotheek in Europa

ROTTERDAM, 20071011 -- Rotterdam - Hollywood Music Hall (HMH) introduceert mobiel betalen als eerste discotheek in Europa. Met je mobiele telefoon in de discotheek betalen, zal vanaf donderdag 18 oktober voor iedereen mogelijk zijn onder de naam `Tikkies'. Betalen voor entreebewijs, drankjes, garderobe en in de shop is dan mogelijk. Het betalen gaat door middel van het versturen van een SMS aan de kassa's en muntautomaten. HMH heeft het systeem ontwikkeld in samenwerking met Payment Company B.V.

De afgelopen vijf maanden is er bij HMH getest of mobiel betalen bij de bezoekers aanslaat. Op dit moment betaalt twaalf procent van de bezoekers de drankjes, garderobe en entree met hun mobiel. De reacties van de gebruikers zijn positief. Eigenaar van HMH, Fred Diaz Bauste, heeft hoge verwachtingen:"De mensen die het gebruiken vinden het cool en makkelijk. Daarnaast is het ook een soort van `hebbedingetje'. Niet alleen in HMH, maar ook in andere horecagelegenheden en winkels zal het zeker aanslaan".
Mobiel betalen is voor de ondernemer aantrekkelijk. De klanten kunnen sneller afrekenen en het is veiliger omdat er minder contant geld in omloop is.

Tikkies is een online portemonnee, waarmee je met je mobiele telefoon, maar ook via het internet, betalingen kan verrichten.
Online, op de website www.tikkies.nl, is het mogelijk je transactieoverzicht te bekijken.

Over tien jaar is contant geld een zeldzaam verschijnsel. Dit stelt De Nederlandse Bank in een onderzoek naar de toekomst van digitaal betalen. Elektronische betaalsystemen, als op de mobiele telefoon, krijgen de overhand.
Binnenkort zal het ook mogelijk zijn met Tikkies te betalen in taxi's en andere horecagelegenheden.
________________________________
Belangrijke data voor de pers:
Donderdag 18 Oktober - perspresentatie van 12.00 - 14.00 uur
Donderdag 18 t/m 21 Oktober - kick off voor het publiek bij feest 11 jarig bestaan HMH
Woensdag 31 Oktober - presentatie aan zakenrelaties en genodigden

Wilt u op de media-gastenlijst? Geeft dit dan alstublieft door aan:
Nova Total Marketing
Brigitta Schuit
Public Relations Manager
Coriet van Alphen Roosstraat 17
3088 GT Rotterdam
Mobiel: 06- 52054878
Tel: 010- 294 04 68
Fax: 010- 294 04 69
brigitta@novatotalmarketing.nl


Deel: ' Hollywood Music Hall introduceert mobiel betalen '
Lees ook