Filmdebuut Silent Ones van Ricky Rijneke naar Los Angeles en Sao Paulo


Nederlands Filmdebuut naar de Verenigde Staten en Brazilië.

LOS ANGELES (VS) en SAO PAULO (Brazilië), 20131019 -- Het speelfilmdebuut Silent Ones van de Nederlandse filmmaakster Ricky Rijneke is geselecteerd voor het Los Angeles International (Women) Filmfestival La Femme in de Verenigde Staten en de 37ste Mostra International de Cinema Sao Paulo in Brazilië.

Het Los Angeles La Femme International Filmfestival wordt gehouden van 17 tot 20 oktober in de LA Life Regal Cinema Theaters. Silent Ones zal samen met zestien andere speelfilms worden vertoond in het Features competitie programma. Enkele films uit het programma zijn overgenomen uit de competitie van het Sundance festival zoals The Truth About Emanuel van Francesca Gregorina.

American Independent Producer Jim Stark (o.a. Jim Jarmusch) over Silent Ones: “With gorgeous visual imagery and an elliptical but very poetic story, her debut film Silent Ones has earned Ricky Rijneke a place among Europe's best young up and coming directors.”

Het  International Film Festival Sao Paulo is van 18 tot 31 oktober op meerdere locaties in deze miljoenenstad. Silent Ones zal worden vertoond in het belangrijkste programma onderdeel de New Directors Competition, dat eerste en tweede films vertoont.

Silent Ones werd eerder genomineerd voor de Tiger Award, het competitieprogramma voor eerste en tweede speelfilms én het vlaggenschip van het International Film Festival Rotterdam. Daarna won Silent Ones diverse Europese prijzen en werd hij vertoond op een tiental festivals zoals Moskou, Sarajevo, Mumbai, Praag en New Horizons in Polen.

Silent Ones vertelt het verhaal van de jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

De hoofdrol in Silent Ones wordt gespeeld door de Hongaarse actrice en Berlinale shooting star Orsi Toth die o.a. te zien was in Kornel Mundruczo’s Delta (Cannes Fipresci Award) en in Women Without Men (Zilveren Leeuw Venetië) van Shirin Neshat en The Notebook (Grand Prix Karlovy Vary). Ook het camerawerk was in handen van bekroond Europees filmtalent: Gergely Pohárnok (Hukkle, Taxidermia) en Jean-Paul de Zaeytijd (Les Géants, Eldorado). De Russische componist Andrey Derchachev componeerde de muziek voor Silent Ones en voorzag de film van een uitgebalanceerde en hypnotiserende soundscape. Andrey Derchachev werd bekend met The Return (Gouden Leeuw Venetië) en The Banishment (prijswinnaar Cannes) van de Russische regisseur Andrej Zvjagintsev.

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. Distributeur Contact Film brengt de film in Nederland uit. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide management.


Deel: ' Filmdebuut Silent Ones van Ricky Rijneke naar Los Angeles en Sao Paulo '
Lees ook