Kunstenares Double O Roos krijgt premiere in Hollywood


Short filmpje van Nederlandse kunstenares op het HOLLYWOOD REEL INDEPENDENT FILM FESTIVAL

HOLLYWOOD, USA, 20170215 -- De kunstenares wist zelf ook niet wat haar was overkomen maar eindelijk was het dan zo ver. Zo had ze haar short filmpje "The Core" ingestuurd voor een filmfestival in Hollywood. Tot haar grote blijdschap is het filmpje ook nog geselecteerd!

Al met al, de spanning zit er positief genomen lekker in. Opgetogen over het feit dat er nu veel mensen, heel ver weg, haar werk gaan bewonderen. En dan ook nog eens in het film-walhalla Hollywood! 22 februari is het zover.De short film “The Core” is een compacte mysterieuze presentatie van het levenswerk van kunstenares Double O Roos. Er is daarbij gekozen voor een fantastische beeldtaal die de kijker meeneemt op reis. De reis duurt drie minuten en wordt vergezeld van een ritmisch muziekstuk dat ook nog eens geproduceerd is door multi talent Double O Roos a.k.a. Roos van der Jagt.

Roos heeft voor Double O Roos als artiestennaam gekozen omdat ze haar voornaam steeds moest spellen voor haar buitenlandse zakelijke contacten. Op deze manier is dat niet meer nodig en het klinkt ook nog leuk, met dikke knipoog naar het fictief personage van een succesvolste filmreeksen aller tijden luisterend naar de naam James Bond, codenaam 007.

Rotterdam

Double O Roos is het grootste cultureel verantwoorde geheim van Rotterdam. "Het beste waar u nog nooit van gehoord heeft", zegt ze zelf gekscherend. “Het centrum van het universum ligt immers hier volgens Jules Deelder en ik ben het volledig met hem eens. Ik ga het alleen even wat verderop zoeken daar waar dromen uitkomen en sterren stralen en dat is vanzelfsprekend het epische Hollywood.” Ze lacht maar wel met een traan, wegens ziekte kan ze zelf niet aanwezig zijn tijdens de première en dat is best zuur voor dit multi talent.

Ooit, op haar vijfentwintigste, begonnen met een expo in het bekende Rotterdamse museum ‘De Kunsthal’. Haar werk staat tevens op de site van Vogue Italia, ook heeft er een korte film gedraaid tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam. Maar nu hoopt ze echt “vet” door te breken en eindelijk eens de waardering te krijgen die haar werk zo verdient. Wij hopen het met haar mee, “want echte rotterdammers die janken niet, die brullen” fluistert ze terwijl ze het interview afsluit en wij brullen nog harder met haar mee.

[poster Short Movie The Core van Double O Roos] Award of Excellence

Het HOLLYWOOD REEL INDEPENDENT FILM FESTIVAL werd opgericht in 2003, met een focus op onafhankelijke films. Elk jaar, als onderdeel van de award-show, reikt het festival de "Award of Excellence" uit aan één of meerdere mensen van wie het werk in de film als zeer invloedrijk wordt beschouwd, en wiens werk is te zien tijdens het festival. In de afgelopen jaren waren de ontvangers onder andere Gérard Depardieu,en Peter O'Toole. Alumni zijn daarnaast ook nog bijvoorbeeld: Ron Howard, Werner Herzog en P.J. Harvey.

Zo worden ook de nieuwste geruchten bevestigd, dat niemand minder dan Sharon Stone dit jaar de Red Carpet bewandelt. Op 17 februari zal dit plaats gaan vinden en tevens zal zij de HRIFF Award Ceremony bijwonen om haar geproduceerde film “AN UNDENIABLE VOICE” te promoten. Kortom het belooft weer een legendarisch festival te worden.

THE HOLLYWOOD REEL INDEPENDENT FILM FESTIVAL
Feb 22 - 7:00pm - SHORTS 22A PROGRAM BEVERLY HILLS MUSIC HALL
Laemmle's Beverly Hills Music Hall Theater
9036 Wilshire Blvd, Beverly Hills, CA 90211

Double O Roos
Deel: ' Kunstenares Double O Roos krijgt premiere in Hollywood '
Lees ook