Annieversary: feest rond de honderdste geboortedag Annie M.G. Schmidt


AMSTERDAM, 20110516 -- Van 20 tot en met 22 mei wordt in Amsterdam Annieversary georganiseerd. Met muziek, theater, films en workshops voor alle leeftijden wordt feestgevierd vanwege de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt.

Studenten van verschillende theater- en muziekopleidingen maakten, speciaal voor Annieversary, locatievoorstellingen gebaseerd op het werk en gedachtegoed van de legendarische schrijfster. Verder is De Meezingbioscoop te zien met een hilarische versie van Ja Zuster, Nee Zuster. Kriterion Mobile Cinema presenteert een programma van youtube-filmjes over Annie Schmidt. Tijdens een diner-amusant worden gerechten opgediend als Lijsterpastei, Steak Marjoleine en Hasselbramen. Ook staan bijzondere workshops voor kinderen op het programma. Annieversary vindt plaats op het Zeeburgereiland, de locatie van het toekomstige Annie M.G. Schmidt Huis.

Agenda

Vrijdag 20 mei vanaf 18.00 uur: Zij Van Hiernaast met Annie Mash Up. Vanaf 21.30 uur: Kriterion Mobile Cinema met Upload Annie en DJ Annie M.G. Beat. 

Zaterdag 21 mei vanaf 12.30 uur: Locatievoorstellingen, muziek en workshops voor jong en oud. Vanaf 18.00 uur: Diner-Amusant. Om 21.00 uur De Meezingbioscoop met Ja Zuster, Nee Zuster. 

Zondag 22 mei vanaf 12.30 uur: Locatievoorstellingen, muziek en workshops voor jong en oud. 

Annieversary vindt plaats in Waaidorp, IJdijk 8, Amsterdam (020-4961570)


Deel: ' Annieversary feest rond de honderdste geboortedag Annie M.G. Schmidt '
Lees ook