On the tracks of OO7: Alle James Bond filmlocaties in unieke reisgids


EGMOND AAN DEN HOEF, 20080828 -- De Nederlandse 007-kenner Martijn Mulder heeft een unieke reisgids geschreven over alle James Bond filmlocaties in de wereld. Viervoudig Bondfilm regisseur Guy Hamilton schreef een voorwoord voor het boek dat in eigen beheer uitgegeven wordt door DMD Digital en begin september overal verkrijgbaar zal zijn. Rijkelijk gevuld met historische achtergronden, reisaanwijzingen en locatiefoto's brengt `On the tracks of 007' de lezer zo dicht mogelijk bij de filmlocaties, waardoor deze tegelijkertijd zijn/haar favoriete filmscnes kan herbeleven en de wereld rond kan reizen.

Samen met medeauteur Dirk Kloosterboer uit Duitsland heeft Mulder vele familievakanties aan locatietrips besteed om zodoende de vele filmlocaties ooit gebruikt in James Bond films te zoeken, in kaart te brengen, zorgvuldig te beschrijven en te fotograferen. Deze, vaak spectaculaire, bevindingen zijn gebundeld in 30 gedetailleerde reisverhalen die samen jarenlang het hart vormden van n van de langstlopende James Bond gerelateerde websites op het Internet, www.onthetracksof007.com . Nu de James Bond-gekte weer op het punt staat los te barsten (De nieuwste Bondfilm Quantum Of Solace komt later dit jaar uit) heeft Mulder de verhalen bewerkt en voorzien van 665 locatiefoto's, waardoor een unieke reisgids is ontstaan die iedere fan, filmexpert, reiziger en avonturier zal bekoren.

"Geen enkele Bond-fan die op het punt staat af te reizen naar n van de landen waar 007 zijn avonturen heeft beleefd, zou zonder deze onontbeerlijke reisgids kunnen!" zegt Graham Rye, redacteur en uitgever van 007 Magazine, "Was de Bond-reiziger ooit vele kostbare uren kwijt aan het zoeken en vinden van de diverse filmlocaties in een bepaald land, nu heeft het diepgravende boek van Martijn Mulder en Dirk Kloosterboer deze zware taak overgenomen, zodat van een reis naar dat land nog veel meer genoten kan worden."

De Engelstalige reisgids `On the tracks of 007' is beschikbaar in zwart/wit en in kleur en bevat onder andere reisverhalen naar exotische bestemmingen als Jamaica, de Bahamas's, Mexico, Japan, Egypte, Thailand en India, en naar steden als Parijs, Hamburg, Istanbul, Hong Kong en ons eigen Amsterdam.

Het 288 pagina tellende boek bevat verder lijsten van alle gebruikte locaties van de allereerste Bondfilm Dr.No (1962) tot en met de meest recente, Casino Royale (2006) en behandelt ook de komende film Quantum Of Solace (2008). Ook is een hele sectie gewijd aan alle hotels die in de Bondfilms zijn gebruikt.

Vanaf heden is `On the tracks of 007' verkrijgbaar op www.onthetracksof007.com en vanaf begin September bij alle grote online boekwinkels zoals Amazon.com . Uiteraard kan het boek ook worden besteld bij de lokale boekwinkel.


Deel: ' On the tracks of OO7 Alle James Bond filmlocaties in unieke reisgids '
Lees ook