"Yaks on Tour" komt naar Den Haag

Pareltjes van het Himalaya Filmfestival op tournee

DEN HAAG, 20060520 -- Straks moe van de mooie warme dagen? "Yaks on tour" is een serie lokale filmvoorstellingen over Nepal,Tibet, Bhutan & India. Op 17 juni 2006 kan men in het Zeeheldentheater, Den Haag, genieten van schitterende beelden, maar ook kennismaken met het dagelijkse leven en de minder bekende kanten van de Himalaya regio.


Afgelopen november werd het Himalaya Filmfestival voor de derde keer in Nederland gehouden: 71 films en 23 bezoekende filmmakers. Het concept trok echter ook de belangstelling van andere landen, zoals Japan en Canada. In augustus van dit jaar is het dan zover.
Het filmfestival reist af naar Tokio om de inwoners van Japan het ware gezicht van de Himalaya-regio te laten zien. Zie ook www.himalaya-tokyo.net. In februari 2007 zal de vierde editie terugkeren in Nederland.

Na het succes van het Himalaya Filmfestival 2005 in Amstelveen organiseert het Himalaya Archief een rondje Nederland onder de naam 'Yaks on Tour'. De bezoekers kunnen genieten van een selectie van authentieke films uit de drie voorgaande edities van het Himalaya Filmfestival.

Deze films en documentaires slepen de kijker mee in de wereld van Nepal, Bhutan, Tibet en Noord-India. De stichting laat met het vertonen van het filmmateriaal de mensen kennismaken met het ware gezicht van de Himalaya-regio. 'We moeten verder kijken dan de bekende stereotypen',aldus organisator Glenn Mitrasing. Vervolgens gaat het rondreizende filmprogramma naar verschillende Nederlandse theaters.

Deel: ' 'Yaks on Tour' naar Den Haag; toppers Himalaya Filmfestival op tournee '
Lees ook