Single kiest voor teenslippers, rugzak en vakantieliefde


De vakantievoorkeuren van reislustige singles

OOSTERHOUT, 20120904 -- Ook de single pakte deze zomer de koffers en vertrok voor een welverdiende vakantie. Online reismagazine Single2Travel.nl ondervroeg 650 singles daarom naar hun vakantievoorkeuren.

Bed of Beach
Singles hebben meer gemeen dan ze wellicht denken. Als het om aandacht van het andere geslacht gaat verkiest 75% een vakantieliefde boven een onenightstand. Mocht het tot de daad komen dan heeft 64% liever seks in een bed dan on the beach. Qua schoeisel blijkt dat 57% de voorkeur geeft aan slippers boven sneakers en op het gebied van hygiëne zit een krappe meerderheid liever een week zonder tandenborstel dan schoon toilet.

Slapen & Eten
Geslapen worden moet er natuurlijk ook. De single houdt wel van een beetje comfort want maar liefst 74% van hen verblijft liever in een hotel dan op een camping. Als het om eten gaat zijn het behoorlijke fijnproevers. Zo schuift 90% liever aan voor een lokaal gerecht dan te moeten eten bij Mc Donalds. Interessant is dat 55% het fijner vindt om te reizen met een rugzak dan een luxe Samsonite en als men moet kiezen verblijft 69% eerder bij locals dan in een all inclusive resort.

Onmisbaar
Alles is te koop, ook in het buitenland maar wat gaat er beslist mee in de koffer naast kleding, geld en paspoort? Op de vraag welke drie dingen ze absoluut inpakken voor vertrek zijn ze behoorlijk eensgezind. Vrijwel zonder uitzondering gaan singles niet op vakantie zonder boek, fotocamera en hun mobiele telefoon.

Gezelschap
De single reist het liefst in gezelschap. Voor 17% is dit met andere singles in een groep, voor 13% mag dit ook een gemengde gezelschap van singles en koppels zijn. 18% gaat het liefst op vakantie met vrienden en een kleinere 13% reist juist graag solo. Van alle ondervraagden verbleef 52% deze zomer in Europa. Hierbuiten blijkt Azië een bijzonder populaire bestemming want 13% van de singles vierde daar vakantie.Noot voor redacties:

Deel: ' Single kiest voor teenslippers, rugzak en vakantieliefde '
Lees ook