SELECTIONS '15 een unieke beurs


Een nieuw welkom voor oude kunst en antiek

DEN HAAG, 20150910 -- Nederland is een nieuwe kunst- en antiekbeurs rijker: SELECTIONS '15. Van 1 t/m 4 oktober in de Grote Kerk in Den Haag. Vier dagen lang, met avondopening op donderdag. SELECTIONS '15 draait een nieuwe formule: een beurs uitsluitend voor oude kunst en antiek. Geen eigentijdse en moderne beeldende kunst, foto's noch design. Wél 44 kunst- en antiekhandelaren en juweliers met diversiteit en kwaliteit - heel helder en overzichtelijk.

Het brede aanbod varieert van meubelen, glas, zilver, ceramiek, juwelen en preciosa, tot prenten, boeken, oude meesters en 19de-20ste-eeuwse schilderkunst. Van sculpturen en objets d'art tot etnografica, Oosterse kunst en objecten uit precolumbiaanse culturen. Andere exposanten doen in kroonluchters, Perzische tapijten, klokken en antieke wandelstokken. Een tiental van hen komt uit België, Engeland en Duitsland. Een keuringscommissie verzekert de echtheid en van al het getoonde, dat wordt aangeboden - in deze tijd van groot gewicht - tegen concurrerende prijzen.

Sommige namen klinken bekend: Fontijn Antiek, specialist in barometers en instrumenten, Peter Korf de Gids, de meester van het antieke glas. Galerie Gabriëls toont doeken van Hollandse schilders uit de 19de- en begin 20ste eeuw, bij America Antigua verwondert u zich over de heel eigen esthetiek van de precolumbiaanse cultuur, en Kooymans brengt art deco meubelen en objecten. Maar er treedt ook een garde jonge kunsthandelaren en antiquairs aan: Galerie Daroun met etnische kunst en textiel, en Don Verboven, die sculpturen en objecten uit verschillende perioden combineert; Galerie Galen in oude meesters, en Frederik Muller, een jonge generalist.

De beurs is een regelrechte uitdaging, voor zowel organisator als exposanten. Zij maken het de kunst- en antiekliefhebbers naar de zin, in alle opzichten.

Geniet en doe inspiratie op tijdens Selections '15


Praktische informatie SELECTIONS '15: 

Locatie:          
Grote Kerk, Torenstraat, Den Haag

Data:              
Persbezichtiging tijdens openingsavond voor genodigden op woensdag 30 september  van 17.30 tot 22.30 uur
Opening voor genodigden: woensdag 30 september van 17.30 – 22.30 uur

Openingstijden publieksdagen:
Donderdag 1 oktober:  11.00 – 21.00 uur
Vrijdag 2 oktober:        11.00 – 19.00 uur
Zaterdag 3 oktober:     11.00 – 19.00 uur
Zondag 4 oktober:       11.00 – 18.00 uur

Entree:           
€15,00. Jongeren onder 12 jaar onder begeleiding gratis toegang

Website:         
www.selectionsthehague.nl


Deel: ' Nieuwe kunst- en antiekbeurs SELECTIONS '15 in Grote Kerk Den Haag '
Lees ook