Kroningsspeld gemaakt door lokale tingieterij


Ambachtelijk en gedetailleerd werk

MILLINGEN AAN DE RIJN, 20130320 -- 30 April 1980, Koningin Juliana draagt het koningschap over aan haar dochter prinses Beatrix. Nu 33 jaar later staat op 30 April 2013 deze toenmalige prinses als onze geliefde vorstin voor haar oudste zoon prins Willem Alexander om haar koningschap over te dragen. Koningin Beatrix heeft op een bijzondere wijze ons als natie in 33 jaar op zeer menselijke en waardige wijze vertegenwoordigd. Reden genoeg om hier een speldje voor te maken in gelimiteerde oplage. Het kroningsspeldje is gemaakt door een lokale gieterij in eigen land.

De rol van de koningin als vorstin resoneerde sterk bij de mensen achter gieterij De Tinnen Roos en Studio Soethout. In een samenwerking tussen deze twee creatieve ondernemingen werd het idee gevat om de vaardigheden te combineren en met een eerbetoon te komen na 33 regeerjaren op het bijzondere moment van de troonswisseling.

Na schets en ontwerp is op een volledig ambachtelijke wijze een kroningsspeld gerealiseerd die in een gelimiteerde oplage gegoten is voor mensen die een aandenken willen hebben aan de 33 regeerjaren van onze koningin en aan 30 April, de dag waarop haar zoon tegenover haar staat.

Het speldje is 4 cm groot en 2.5 cm breed en gegoten van zuiver tin. Door de afwerking ‘’die overigens compleet met de hand wordt gedaan’’ krijgt het speldje een gedetailleerde en een ambachtelijke uitstraling.

[Kroningsspeld]


Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar:
kroningsspeld@detinnenroos.nl
of bel met 0481 434 481

De verkoop prijs is : €7.50 incl. btw.
Verzendkosten zijn €3.50


Deel: ' Ambachtelijke tingieterij maakt kroningsspeld in gelimiteerde oplage '
Lees ook