Hoofdrol voor Marilyn Monroe op de VerzamelaarsJaarbeurs


Grootste Vintagebeurs van Europa in weekend van 24 en 25 november

UTRECHT, 20121114 -- De nieuwste editie van de VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november in de Jaarbeurs Utrecht en besteedt speciale aandacht aan de actrice Marilyn Monroe. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Hollywood-legende op mysterieuze wijze overleed. Ook zijn er op de VerzamelaarsJaarbeurs talloze bijzondere voorwerpen te zien en te koop, verdeeld over tweeduizend kramen. Van porseleinen poppen tot design artikelen, en van serviesgoed tot antieke meubels. Ook wordt tijdens de beurs de Dutch Collectors Award 2012 uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën.

Vijftig jaar geleden overleed de toen 36-jarige Hollywoodactrice Marilyn Monroe in haar huis in Californië aan een overdosis pillen. Zij werd als sekssymbool een icoon in de jaren vijftig en is dat gebleven tot op de dag van vandaag. Reden om een expositie te organiseren met allerlei memorabilia omtrent Monroe: filmposters, beeldjes, sigarettendoosjes en een cheque met een originele handtekening van de Hollywood-legende. Ook wordt er een tiental replica-jurken tentoongesteld. De jurken zijn niet te onderscheiden van de echte exemplaren en zijn gemaakt door de internationaal bekende Nederlandse Marilyn Monroe-lookalike Memory Monroe. Denk aan de witte opwaai-jurk uit de film The 7 Year Itch, de roze satijnen jurk met grote strik van Diamonds are a Girls’ Best Friend en de Happy Birthday Mr President-jurk waarmee Monroe de Amerikaanse president John F. Kennedy toezong voor zijn verjaardag in 1962.

Tradities en gebruiken rondom voeding

Tijdens de beurs zijn bezoekers van harte welkom op het Culinair Erfgoed Plein met allerlei activiteiten over de geschiedenis rondom voeding: eetgewoonten en gebruiken, tradities en rituelen. Met speciale aandacht voor het conserveren van voeding door de eeuwen heen met een expositie onder de naam ‘Het Bewaren Waard’. Daar kunnen bezoekers o.m. vers gebakken speculaas proeven volgens zeer oude recept, bekijken hoe antieke poppen en beren worden gerestaureerd en demonstraties bijwonen over het recyclen van kaarsen.

Dutch Collector Award 2012

Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit drie verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald d oor de redactie van Verzamelen en de prijs wordt op zaterdag uitgereikt. De genomineerden kunt u terugvinden op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2012
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht
  • Zaterdag 24 november (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 25 november (10.00 tot 17.00 uur)
  • Entreeprijs aan de kassa: € 13,00 (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 11,50
  • Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl en via deblog www.verzamelaarsjaarbeurs.nl/blog  
 www.verzamelaarsjaarbeurs.nl


Deel: ' Hoofdrol voor Marilyn Monroe op de VerzamelaarsJaarbeurs '
Lees ook