Bekende ontwerpers op “Breidag en Haakdag” in Nieuwegein


NIEUWEGEIN, 20120404 -- Op 13 en 14 april 2012 barst het MeetingDistrict in Nieuwegein uit haar voegen. Tijdens deze twee dagen vindt hier voor het tweede jaar “Breidag en Haakdag” plaats. Een nieuw en hip evenement dat inspeelt op de trendy comeback van breien en haken. Starters en gevorderden, beginners en experts kunnen hun hart ophalen bij o.a. 60 verkoopstands, maar ook bij een gevarieerd aanbod van kwalitatief hoogstaande workshops. Samen met de aanwezigheid van diverse topontwerpers staat dit alles garant voor twee gezellige brei- en haakdagen.

Breien en haken maken al enige tijd een ware comeback mee. Vrouwen én mannen van alle leeftijden en pluimage, zoals tieners, studenten, moeders en carrièremakers storten zich massaal op deze bezigheid. Breien en haken passen als hobby binnen de zoektocht naar nostalgie, rust, huiselijkheid en quality time. Vooral haken is op het moment erg populair. Denk aan de ‘granny squares’ (gehaakte vierkantjes), de gehaakte poef en grote woonkussens. Het garen Hoooked Zpagetti is hiervoor erg geschikt. Om hiermee te leren werken zijn er elke middag workshops georganiseerd.

Bekende namen
Er wordt tijdens de “Breidag en Haakdag” hoog ingezet met een aantal prominenten uit de brei- en haakwereld. Zo is de Schotse ontwerpster Ysolda Teague op beide dagen aanwezig op de beurs. ’s Ochtends zal zij haar boeken signeren en ’s middags geeft zij haar populaire workshop ‘The perfect sweater class’. Hierin kun je leren een trui te breien met een perfect pasvorm. Beide workshops waren binnen 24 uur uitverkocht, wat wel aangeeft hoe geliefd Ysolda is onder het breiend publiek.
Op zaterdag komt de eveneens zeer populaire en getalenteerde ontwerper Stephen West zijn ‘Top down scarf’ workshop geven. ‘s Middags kun je één van zijn boeken laten signeren.

Daarnaast is ook wereldkampioen snelbreien Miriam Tegels aanwezig. Zij geeft op 2 dagen verschillende workshops, o.a. Entelac breien en kantbreien. Nancy Marchant, Nederlandse breister van Amerikaanse afkomst, maakt vrijdag 13 april haar opwachting. Zij maakte in het verleden de mooiste ontwerpen voor het blad Ariadne. Zij geeft eenmalig een unieke workshop Patentsteek (Engelstalig). Daarnaast signeert ze haar nieuwste boek ‘Knitting brioche’.

Verder zijn er diverse workshops op het gebied van kantbreien, breien en haken met kralen, tunisch haken en guimpehaken.

Voor de haakliefhebbers is schrijfster Annemarie Arts aanwezig op zaterdag. Zij is bekend van haar boeken 'Baby cadeautjes haken', 'Gelukspoppetjes haken' en 'Babyspeelgoed haken'.  Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u haar ontmoeten op de beurs. Zij geeft demonstraties en tips en zij zal uw exemplaar van haar boek met veel plezier signeren.

Alle benodigdheden op het gebied van breien en haken zijn verkrijgbaar in de vele stands. Er is zelfs een ruilhoekje waar je afgedankte bolletjes kunt omruilen voor iets nieuws. Tevens is er een patronendokter die de moeilijkste patronen voor je uitpluist.

Breidag en Haakdag

13 en 14 april 2012 in MeetingDistrict Nieuwegein
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: € 8,=
Website: www.breidag.nl
Breidag is te volgen op Twitter en Facebook


Deel: ' Bekende ontwerpers op “Breidag en Haakdag” in Nieuwegein '
Lees ook