Vintage favoriet op VerzamelaarsJaarbeurs 13 en 14 april 2013


Unieke expositie design verzamelingen en kinderwagenparade

UTRECHT, 20130403 -- De voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april in de Jaarbeurs Utrecht. Op de grootste vintagebeurs van Europa zijn miljoenen verzamelobjecten te vinden. Van antiek, vintage kleding en sieraden tot speelgoed, meubelen, curiosa en archeologische vondsten.

“Daar waar sigarenbandjes en muntjes vroeger heel populair waren, zijn designmeubels uit de vorige eeuw en vintage mode nu enorm in trek. Ons aanbod op dat gebied is dan ook sterk gegroeid”, aldus de organisatie. Dit voorjaar organiseert de beurs een expositie met design objecten verzameld door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden. Vijftien industrieel ontwerpers van de TU Eindhoven showen originele ontwerpen als een lamp gemaakt van zonnebrillen, een knuffelstoel of een Rietveldstoel van kroonkurken. Daarnaast vindt er op zondag een parade plaats van ouderwetse kinderwagens en zijn er een tiental oldtimers te bewonderen op de beurs.

Knuffels, vinyl platen, zonnebrillen en vintage Lego: alles  kun je sparen en  verzamelen. Dat is precies wat kunstenaarverzamelaar Pet van de Luijtgaarden doet en met succes tentoonstelt in musea en op internationale beurzen.  Op de VerzamelaarsJaarbeurs creëert Pet een woonkamer met originele meubels gemaakt van verzamelingen. Vijftien industrieel ontwerpers, studenten van de TU Eindhoven, gaan aan de slag met Pet’s verzamelingen en showen ontwerpen als een lamp gemaakt van zonnebrillen, een knuffelzitje, een tapijt gemaakt van sigarenbandjes of een LEGO-kast. Het beste ontwerp – uitgekozen door een vakjury – wordt geëxposeerd op de grootste designbeurs van de wereld, het Salone del Mobile in Milaan.

Parade antieke kinderwagens

Al tientallen jaren verzamelt Nelly Sloep kinderwagens uit de periode begin 1900 tot 1970. Op de VerzamelaarsJaarbeurs organiseert zij een parade van zo´n 25 kinderwagens uit de vorige eeuw. Met exemplaren uit Sloep’s eigen collectie of van vrienden en relaties. Sommige kinderwagens zijn zeldzaam of zeer kostbaar met een waarde tot drieduizend euro. De parade vindt door de hele beurs plaats en wordt op zondag 14 april gehouden.

Bijna 2000 standhouders

Op deze voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs kunnen bezoekers terecht bij zo’n 2000 standhouders die de meest uiteenlopende zaken meenemen naar Utrecht. Ook zijn er signeersessies met Starwars acteurs, een expositie vintage computers en zijn er verder diverse verzamelclubs aanwezig.

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2013
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht
  • Zaterdag 13 april (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 14 april (10.00 tot 17.00 uur)
  • Entreeprijs aan de kassa: € 13,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de site: € 11,50
  • Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl en via de blog www.verzamelaarsjaarbeurs.nl/blog

 www.verzamelaarsjaarbeurs.nl


Deel: ' Vintage favoriet op VerzamelaarsJaarbeurs 13 en 14 april 2013 '
Lees ook