Spoorwegmuseum kan verbouwen dankzij sponsoring verzekeraar Nh1816


UTRECHT, 20160629 -- De grote museumhal van Het Spoorwegmuseum ondergaat een ingrijpende metamorfose. Het thema van de nieuwe inrichting is ‘Treinen door de tijd’ en vertelt het verhaal van 175 jaar personenvervoer per trein. De verbouwing is mede mogelijk dankzij een donatie van Stichting Goede Doelen Nh1816. Vandaag bezegelden Hein Aanstoot, voorzitter van Stichting Goede Doelen Nh1816 en museumdirecteur Marten Foppen de overeenkomst. ‘Treinen door de tijd’ is vanaf 8 juli te zien voor publiek.

De compleet vernieuwde museumhal van het museum toont op speelse en interactieve wijze de ontwikkelingen van bijna twee eeuwen reizen per trein. Rond de iconische treinen is van alles te doen en te beleven waardoor de treingeschiedenis echt tot leven komt. Nh1816 Verzekeringen bestaat dit jaar 200 jaar. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving door maatschappelijk relevante projecten financieel mede mogelijk te maken. “Het Spoorwegmuseum is een echt familiemuseum. Het project om erfgoed te bewaren en goed te ontsluiten voor jong en oud, sluit goed aan bij de doelstellingen van de Stichting. Educatie en historisch belang gecombineerd”, aldus Hein Aanstoot, voorzitter van Stichting Goede Doelen Nh1816. “We zijn er trots op om met Het Spoorwegmuseum weer een sleutelproject aan het werk van onze stichting te kunnen toevoegen.”

Marten Foppen, directeur van Het Spoorwegmuseum, toont zich erg tevreden met de samenwerking: “Als museum hebben we de ambitie om te blijven vernieuwen. Met ‘Treinen door de tijd’ presenteren we op unieke en interactieve wijze onze mooiste treinen, dankzij de bijdrage van de Stichting Goede Doelen Nh1816 hebben we van de museumhal echt iets moois kunnen maken.” De donatie van de stichting Goede Doelen Nh1816 is tot stand gekomen via bemiddeling door de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum.

Persfoto is te downloaden via: https://goo.gl/GHC7ML
Link naar video-item met muziek en titels: https://videonieuwsbericht.mediacontroldesk.com/p/2dxiCom
Link naar video-item zonder muziek en titels: https://videonieuwsbericht.mediacontroldesk.com/p/2VNTnSF
(wachtwoord: spoorwegmuseum)


Deel: ' Spoorwegmuseum kan verbouwen dankzij sponsoring verzekeraar Nh1816 '
Lees ook