Chalrose Handbags start met agent in Nederland en Duitsland


UTRECHT, 20171114 -- Het modemerk Chalrose wordt sinds dit najaar vertegenwoordigd door agentschappen in Nederland en Duitsland. Het innovatieve tassenlabel gaat het aantal fysieke verkooppunten uitbreiden. Ook over de grens.

Begonnen met een webshop en één enkele tas, de City Bag, weet Chalrose in twee jaar flink te groeien. Het vernieuwende concept met de verwisselbare voorkant blijkt een schot in de roos. Eén tas met eindeloze mogelijkheden en bovendien duurzaam gefabriceerd.

[Chalrose Handbags start met agent in Nederland en Duitsland]

Je ziet er niet elke dag hetzelfde uit, waarom je tas dan wel? 
De Chalrose tas past zich eenvoudig aan je outfit en gelegenheid aan. Van glamour tot casual, ton-sur-ton tot color blocking. Alle tassen uit de collectie zijn stuk voor stuk multifunctioneel en op verschillende manieren te stylen. Aan iedere Chalrose Bag kunnen clicks zoals franjes, studs, clutch tasjes, armbanden enzovoorts worden geklikt om extra ruimte of een boost te geven aan de 'look-of-the-day'.

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen 76 dagen in hun leven kwijt zijn aan zoeken in hun tas. Door een goed doordacht ontwerp heeft Chalrose dit teruggebracht naar 6 dagen en heb je ruim 10 weken extra tijd om leuke dingen te doen.
(Bron: Bag Stories, 2008 https://www.bagstories.com )


Chalrose hanteert de 4 FFFF-en filosofie: Fun, Fair, Functional Fashion.
Fun: Hoe leuk is het om je tas te kunnen customizen met de unieke clicks en zo te laten matchen met je outfit!
Fair: Duurzaamheid en sociaal maatschappelijk ondernemen zijn een must vindt Chalrose. Het leer is vegetable tanned, de tassen eerlijk gemaakt. De unieke limited clicks maken dat je langer plezier hebt van de tas.In december wordt er een unieke Peace Collectie gelanceerd waarbij een significant deel van de opbrengst ten behoeve komt van WAR CHILD.
Functional: Marieke, de designer van Chalrose was altijd haar sleutels kwijt, daarom zit er in iedere Chalrose Bag een klik-sleutelhanger. Deze kan je vastklikken in de tas en voorkomt dat je moet zoeken.
Daarnaast kunnen de tassen in een handomdraai worden aangepastaan ieders wensen: De Back-Shopper is bv. een rugtas én shopper in één. Stijlvol moet praktisch zijn, dat is de visie van Chalrose.
Fashion: Mode gaat snel, een nieuwe tas bij iedere outfit is kostbaar en onhandig. Daarom zijn losse 'clicks' ontworpen. Hiermee kan je de Chalrose Bag aanpassen en voorzien van een fashion twist. De los verkrijgbare clicks worden geproduceerd in limited flash collecties. Zo blijft iedere combinatie exclusief en uniek.

Chalrose Personalize Yours


Over Chalrose
Chalrose is ontstaan in de winter van 2012 toen Marieke van den Berg (eigenaar/designer) een prachtige tas met fur flap kocht. In de loop van het seizoen ging de temperatuur omhoog en belandde de 'wintertas' in een hoek van de kast.
Dat kan anders vond Marieke, dit is jammer van het geld, het gedoe om steeds je spullen te verwisselen en zonde voor het milieu.Hoe handig zou het zijn als je een tas eenvoudig kan veranderen en zo kan laten matchen met de kleding die je die dag draagt. De schaar kwam eraan te pas en Marieke creëerde een compleet nieuwe look. Vriendin Pat Polise, getrouwd met een Nederlander, maar door en door Amerikaans zag het ontwerp en riep, 'Great, Amazing, This is Huge, Let's make this big together'. Marieke werd verantwoordelijk voor de designs, Pat kwam met een ingenieus klik systeem.

Naast hun banen werd er hard gewerkt aan schetsen, het maken van samples, zoeken naar italiaanse ateliers.Toen sloeg het noodlot toe. Pat werd ziek en is in 2014 gestorven aan de gevolgen van borstkanker. Ze smeekte Marieke door te gaan met Chalrose Handbags. Marieke heeft, na een tijd van bezinning, doorgezet. Ter nagedachtenis aan Pat, want zij deed dat als geen ander. Doorzetten. In Chalrose leeft Pat voort. De namen van de dochters van Pat en Marieke komen er samen: CH (Charlotte) AL (Alexandra en ROSE (Roos)


Deel: ' Chalrose Handbags start met agent in Nederland en Duitsland '
Lees ook