MARIA TAILOR EN TAMARA ELBAZ STARTEN KLEDINGMERK ONDER EIGEN NAAM


AMSTERDAM, 20140708 -- De eerste collectie van Tailor&Elbaz is een feit. De ambitieuze fashion designers, Maria Tailor & Tamara Elbaz, hebben deze zomer een label onder hun eigen naam ontworpen. Het gouden duo heeft een trendy en eigentijdse collectie gemaakt dat voldoet aan de wensen van iedere vrouw. Het nieuwe modemerk is vanaf 15 juli aanstaande in te kopen in hun nieuwe showroom in het World Fashion Center te Amsterdam en vanaf februari 2015 zal de eerste Spring Summer collectie in de winkels liggen.

[Maria en Tamara van Kledingmerk Tailor & Elbaz]

De dames, voormalig participanten van het merk Collection-PRC, hebben besloten om volledig hun eigen identiteit aan de ontwerpen toe te voegen. Een label dat chic, glamoureus en tegelijkertijd stoer en ook weer vrouwelijk is. Voor de collectie is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en dit maakt ieder item een pronkstuk om te dragen. Kleding dat, door het bekende mix en match, past bij iedere vrouw en iedere gelegenheid. De gevarieerde collectie loopt uit van een sportieve sweater tot een elegante (gala)jurk.

Maria: "Natuurlijk waren we al zeer actief in de mode met een eigen kledinglijn, maar dit label brachten we niet uit onder onze eigen naam. De laatste paar maanden begon het daarom toch wel te kriebelen…want hoe cool en internationaal klinken de namen Tailor en Elbaz wel niet?"

Tamara: "En zoals wij met elk goed idee altijd aan de slag gaan deden we het nu ook: ons nieuwe kledinglabel Tailor & Elbaz was dus binnen no time een feit! We nemen afscheid van het oude en gaan lekker knallen met weer helemaal iets nieuws. Uiteraard blijven we net zo leuk ontwerpen als wat iedereen gewend van ons is, echter wordt het label iets betaalbaarder en van nog betere kwaliteit."

Over Maria Tailor & Tamara Elbaz
Het label is voortgevloeid uit het zakelijke inzicht van Tamara, het creatieve brein van Maria en hun gezamenlijke passie voor mode. Samen vormen zij al jaren een gouden duo, zo waren zij in 2010 al samen te zien in het RTL TV-programma Modemeisjes met een Missie.

Maria is al van kleins af aan bezig met mode en ontwerpen. Haar grootste doel was om van haar passie haar werk te maken, waardoor zij sinds vorig jaar heeft besloten zich volledig op mode te richten. Maria bezoekt momenteel alle wereldsteden zoals New York, Istanbul, Dubai, Madrid en Parijs om inspiratie op te doen en gaat graag aan de slag met kleuren en materialen. Ze is gek op goud en prints en daardoor zijn haar ontwerpen ook wat speelser en meer uitgesproken. Maria combineert luxe artikelen met basics, bijvoorbeeld een gold metallic lederen broek met een rijke uitstraling en een basic katoenen top. Na een jarenlange succesvolle carrière als model (Maria is in 2012 bekroond met de titel Model of the year 2012), heeft zij zich momenteel fulltime op de ontwikkeling van het merk Tailor & Elbaz gestort.

Tamara omschrijft haar stijl als zakelijk en chic, waarbij ze high-end merken combineert met commerciële namen. Tamara’s modevoorbeeld is Victoria Beckham en zij ontwikkelt dan ook voornamelijk kleding dat feilloos gedragen kan worden door de wat klassiekere vrouw. Hierdoor levert het merk voor een ieder wat wils.

Tamara is een ondernemer pur sang. De top zakenvrouw heeft naast het kledinglabel een eigen PR-, evenementen en modellenbureau en daarnaast is ze ook eigenaar van het afslankketen Size Zero. Als kroon op haar carrière is Tamara in 2010 uitgeroepen tot beste vrouwelijke ondernemer. Tamara verzorgt alle zakelijke aspecten rondom Tailor & Elbaz, van het binnenhalen van merchandise deals tot het samenwerken met grote buitenlandse partijen.

 De dames zullen hun merk voor het eerst presenteren tijdens de Modefabriek op 13 en 14 juli aanstaande en daarna is de collectie voor winkeliers in te kopen in hun nieuwe showroom in het World Fashion Center te Amsterdam. Vervolgens zal in  februari 2015 de collectie worden uitgeleverd aan al hun verkooppunten.


Deel: ' Maria Tailor en Tamara Elbaz starten kledingmerk onder eigen naam '
Lees ook