Rekening eerste date wordt vaker gedeeld door Nederlandse single


Nederlandse singles gaan met de tijd mee: rekening eerste date wordt vaker gedeeld

ALMELO, 20170719 -- De Nederlandse single is het erover eens; de man hoeft de rekening van de eerste date niet meer alleen te betalen. Maar liefst 58 procent van de Nederlandse singles deelt de rekening van de eerste date. Een date tussen twee Nederlandse singles mag nu echt een Dutch date genoemd worden, waarbij ieder een deel van rekening betaalt. Gelukkig is het bedrag dat voor de eerste date betaald wordt vaak niet meer dan 50 euro. Dit blijkt uit onderzoek van gratisdatingtips.nl onder 1201 mannen en vrouwen. In het onderzoek werden singles gevraagd naar het betaalgedrag tijdens de eerste date.

Het onderzoek
Terwijl het traditioneel de man is die de rekening van de eerste date voldoet is dat anno 2017 niet meer het geval. Op de vraag wie voor de eerste date moet betalen zegt 58 procent van de singles “we delen”. Nog altijd 4 op de 10 singles hebben een ouderwetse kijk op dating en vinden dat de man de rekening moet betalen. Slechts 4 procent van de singles is van mening dat de vrouw de portemonnee moet trekken.
 Wie moet betalen voor de eerste date? Man             39% Vrouw            3% We delen        58% 
Daten kost niet veel geld
Uit het onderzoek blijkt verder dat daten niet duur hoeft te zijn. 60 procent van de singles betaalt niet meer dan 25 euro voor de eerste date. Slechts 21 procent van de singles is meer dan 50 euro kwijt voor de eerste date.
 Als je betaalt voor de eerste date, hoeveel ben je dan kwijt? Minder dan 25 euro               37% 25 tot 50 euro                   54% Meer dan 50 euro                 10% 

“Hoewel veel vrouwen nog steeds verwachten dat de man betaalt is het verstandig om er niet vanuit te gaan. Voor je het weet maak je een gênante situatie mee waarin je gevraagd wordt je eigen deel te betalen, terwijl je geen geld bij je hebt”, volgens Michelle Mulder van gratisdatingtips.nl. “De man begeeft zich in een lastige positie. Hoe de man over het betalen van de date denkt is een belangrijk signaal voor de vrouw hoe hij in elkaar zit. Het delen van de rekening is in populariteit gestegen maar als de man het op safe wil spelen dan betaalt hij de rekening alleen.”


Deel: ' Rekening eerste date wordt vaker gedeeld door Nederlandse single '
Lees ook