Eerste Zwerkbaltoernooi in Nederland tijdens Elfia 2014


UTRECHT, 20140410 -- Europa’s grootste kostuumevent Elfia opent dit jaar, voor het eerst in de geschiedenis, drie in plaats van twee dagen de poorten voor ruim 35.000 bezoekers van over de hele wereld. Het thema van dit jaar heeft alles te maken met één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel. Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) vindt plaats op het terrein van Kasteel de Haar, Haarzuilens en valt dit jaar in het Paasweekend: 19, 20 en 21 april.

Twee belangrijke nieuwe activiteiten in 2014
  • Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel
    Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Daarnaast zullen er lezingen gegeven worden, vanzelfsprekend door de Britse professor Rotherham, over Koning Arthur en zijn beroemde Orde van de Ronde Tafel.
  • Brooms up! Zwerkbaltoernooi!
    Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbaltoernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa.

Tijdens Elfia zijn er nog diverse andere activiteiten te doen. Bezoekers kunnen boogschieten, er is een vlaggenzwaaishow en een vikinigschip, er worden verhalen verteld uit de oudheid en uiteraard treden er verschillende bands op zoals: Trolska Poslka, Rapalje en Sassenachs. 


Deel: ' Eerste Zwerkbaltoernooi in Nederland tijdens Elfia 2014 '
Lees ook