Haken en veel kleur op de Handwerkbeurs


ZWOLLE, 20150204 -- Alweer voor de 12e keer vindt de Handwerkbeurs plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De Handwerkbeurs is specifiek gericht op textiele hobby’s zoals breien, haken, borduren en quilten, maar ook naai- en borduurmachines, vilt en kralen zijn ruim vertegenwoordigd. Met het tv-programma ‘Door het oog van de naald’, wordt het zelf maken van kleding weer helemaal van deze tijd.

Van donderdag 12 februari tot en met zondag 15 februari 2015 zijn ruim 180 exposanten, uit binnen- en buitenland, aanwezig op de beurs. Uiteraard is er een zeer uitgebreid assortiment aan materialen te koop. Het is een waar feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Hoewel veel handwerkvormen in een modern jasje zijn gestoken, is ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Waar bijvoorbeeld zelfmaakmode steeds wordt vernieuwd, worden oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

Er is een tentoonstelling van antieke mangeldoeken, uit de collectie van textieldeskundige Berthi Smith. Daarnaast zijn er vele gasten die u als bezoeker kunt ontmoeten. Zoals bijvoorbeeld kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld. Zij heeft een kinderboek geschreven over een robotje in een breiwinkel.

Dat haken helemaal hip is, zie je aan de vele stands, workshops en signeersessies die er zijn op dat gebied. De populaire Claire Boeter geeft workshops over haken en kleur en signeert haar nieuwste haakboek. Ook ‘Bonthuishouden’ is op de beurs aanwezig. Ontwerpster Nancy Marchant, bekend als ‘Queen of Brioche’, is op vrijdag aanwezig voor een meet & greet met haar fans. Zij heeft zich gespecialiseerd in de patentsteek (brioche).

Op de beurs kunt u niet alleen veel inspiratie opdoen, maar ook zelf aan de slag op één van de workshoppleinen. Hier worden workshops gegeven op het gebied van allerlei handwerktechnieken. De altijd populaire docente Wieke van Keulen geeft workshops in de ‘Fair Isle’ breitechniek. Claire Boeter geeft elke dag een workshop over Kleur & Haken. Helemaal nieuw is haar boek ‘Haakgeluk’ en haar nieuwe katoenlijn byClaire.

En er is nog veel meer voor de brei- en haakliefhebbers. Een bijzonder plein wordt ingericht door Loret Karman Yarns Hier worden elk uur 3 korte workshops gegeven met lessen ‘breien voor beginners’ door o.a. meesterbreister Sytske Corver.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 12 februari t/m zondag 15 februari van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 9,00, kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Op zondag hebben mannen ook nog eens gratis toegang. Parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.


Deel: ' Haken en veel kleur op de Handwerkbeurs '
Lees ook