Recordpoging tijdens het Chocoladefestival Zutphen 2009


ZUTPHEN, 20090828 -- Bonbonatelier Janson zal op 20 september een recordpoging doen door het maken van een bonbon van 200 meter. Dit zal gebeuren tijdens het chocoladefestival van Zutphen. De bonbon zal daarna in stukken worden gesneden en worden verkocht. De opbrengst is voor de scoutinggroep St Joris en hun nieuwe onderkomen.

Zevende Chocoladefestival Zutphen op 20 september 2009

Zondag 20 september 2009 zal voor de zevende keer het Chocoladefestival in het historische centrum van Zutphen plaats vinden. Een evenement dat de echte chocoladeliefhebber niet mag missen; chocolade in al haar vormen en maten.

De officile opening zal plaats vinden om 12.15u in de Korte Hofstraat. Verschillende activiteiten waarin chocolade een rol speelt, worden op deze dag georganiseerd. Zo zal er onder meer een gooi worden gedaan tot het behalen van een nieuw record in het Guiness Book of Records met een bonbon van 200 meter.

Kinderen kunnen op de Zaadmarkt hun eigen schilderij van chocolade maken. Uiteraard mogen ze dit meenemen of meteen opeten. Voor de allerkleinsten is er een nieuwe poppenkastvoorstelling met een Jan Klaassen avontuur waar chocolade ongetwijfeld mee te maken heeft.

Geniet op deze dag van alle kook-, schilder- en beeldhouwdemonstraties met chocolade in de hoofdrol. Altijd al willen weten hoe bonbons, truffels en andere chocoladelekkernijen worden gemaakt? U maakt het mee op het Chocoladefestival Zutphen. Er wordt zelfs een heuse modeshow gehouden waarin accessoires van chocola en/of bonbons worden gedragen door mannequins. Bewonder de living *chocolate* statues, bodypaintdemonstraties of maak een chocoladevaart op de fluisterboten.

Een bijzondere rol op deze dag is weggelegd voor Marlies Claasen, bekend van TV Gelderland. Het centrum wordt verder opgeluisterd met diverse muziekgezelschappen en ook in de horeca staat het thema "chocolade" centraal. Probeert u diverse gerechten met chocolade of proef Chocoladebier in de Stadsbrouwerij.

Woonboulevard Eijerkamp heeft een expositie van chocoladesculpturen en schilderijen en laat ook zien hoe deze tot standkomen. Er wordt *live* een chocoladebeeldhouwwerk gemaakt. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Huub Janson, organisator van het festival, weer een meubelstuk van chocolade gemaakt, dat ook bij Eijerkamp te bewonderen is.

Het volledige dagprogramma duurt tot 17.00u en is te lezen op: www.chocoladefestival-zutphen.nl

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Huub Janson
Korte Hofstraat 12
7201 KH Zutphen
Tel.0575 - 510406

info@bonbon.nl

Deel: ' Recordpoging tijdens het Chocoladefestival Zutphen 2009 '
Lees ook