Breien is HIP, 1e Nederlandse brei-evenement


Stoller en Starmore op 1e Stitch 'n Bitch dag

ROTTERDAM, 20061030 -- Breien mag weer, breien is hip en in een modern jasje gegoten. Sterren als Uma Thurman en Julia Roberts nemen de pennen weer ter hand. Op 18 november 2006 wordt het neusje van de zalm op breigebied gepresenteerd. Het 1e Nederlandse brei evenement vindt dan plaats in Rotterdam met diverse beroemde breiers uit binnen- en buitenland!

Door de breihype zijn de Stitch 'n Bitch-breigroepen ontstaan. De Amerikaanse Debbie Stoller, hoofdredacteur van Bust Magazine en bedenker van het Stitch 'n Bitch-concept, schreef inmiddels drie boeken onder de titel `Stitch 'n Bitch' waarvan er n is vertaald in het Nederlands. Binnenkort verschijnt haar haakboek `The Happy Hooker' ook in het Nederlands. Door haar eerste boek werden breifans gestimuleerd om in het openbaar te gaan breien. Breiers vonden elkaar via het internet en spraken af in cafs om een avondje samen te breien en zo vormden zich steeds meer Stitch 'n Bitch-groepen. Over de hele wereld breit men gezellig samen in openbare gelegenheden in dergelijke groepen. Nederland telt al 24 groepen!

Op 18 november 2006 komen deze groepen samen in de Van Nelle Ontwerp Fabriek in Rotterdam. Dit industrile pand wordt voor 1 dag omgetoverd tot het grootste breicaf van Nederland! Uiteraard is dit evenement vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken met breien en de Stitch 'n Bitch-groepen en is dus voor IEDEREEN toegankelijk. Naast de ca. 150 brei(st)ers van Stitch 'n Bitch is ook auteur Debbie Stoller aanwezig, zij zal twee workshops en lezingen geven. Tevens wordt tijd vrijgemaakt voor een signeersessie.

Naast Debbie Stoller zijn er nog meer grote namen aanwezig. Ontwerpster Alice Starmore, bekend van de breitechnieken Fair Isle en Aran en auteur van 18 populaire breiboeken. Ook zij geeft twee workshops en lezingen. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om n van haar boeken te laten signeren. Nancy Marchant, ontwerpster voor Vogue en Interweave en docent, is aanwezig en geeft lezing en een workshop. Berthi Smith houdt een mini tentoonstelling van antiek breigerei en er is een `beginnercorner' voor beginnende breiers. Carla Meijsen vertelt over haar unieke antieke breirol (de `Sampler M') die via een KnitAlong wordt nagebreid door bijna 700 breiers wereldwijd en er is een workshop waar u patronen uit de breirol leert breien.

Naast de vele workshops en lezingen zijn er twee beurshallen met meer dan 20 verkoopstands waar de beste wol en de meest bijzondere brei-artikelen verkocht worden. Denkt u sneller te kunnen breien dan 180 steken in drie minuten of bent u gewoon nieuwsgierig naar uw eigen breisnelheid? Doe dan mee met het Nederlandse Kampioenschap Snelbreien onder leiding van Miriam Tegels.
Voor het goede doel is Gerard Allt van `I Knit London' aanwezig met het Water Aid Project - Knit a River. Iedereen wordt opgeroepen een blauw lapje te breien. De lapjes worden ter plekke aan elkaar genaaid en vormen zo een lange, blauwe rivier.

Tevens vindt om 10.45 uur de officile presentatie plaats van het Debbie Macomber boek `Breibabes', een roman over breien. Het eerste exemplaar wordt door Uitgeverij Unieboek aangeboden aan Debbie Stoller.

Het brei-evenement is toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt 8,00, kinderen tot en met 11 jaar gratis. Het adres van de de Van Nelle Ontwerp Fabriek is Van Nelleweg 1 te Rotterdam. Voor meer informatie kunt u de website www.second-events.nl/snbdag.htm bezoeken.


Deel: ' Breien is HIP, 1e Nederlandse brei-evenement '
Lees ook