Scandinavië Markt museum Schokland


SCHOKLAND (Noordoostpolder), 20140401 -- Het UNESCO Werelderfgoed Schokland, eiland op het droge in de Noordoostpolder, is op zaterdag 12 en zondag 13 april 2014 voor de vierde maal het bijzondere decor van de Scandinavië Markt. Deze vierde editie staat in het teken van muziek.

De Scandinavische landen kennen een levendige muziekcultuur zowel op het gebied van klassieke, folkloristische als popmuziek. Al deze genres komen tijdens de markt aan bod.

[Scandinavië Markt museum Schokland]

De Scandinavië Markt Schokland haalt een stukje Scandinavië naar Schokland met Zweeds antiek, Scandinavisch design, Noorse truien, rendiervachten, Deense stoffen, Zweedse natuurverf, poolbessen, serviesgoed, Scandinavische proeverijen, houten huizen, hout gestookte hot tubs,  (foto)reizen, voorlichting over emigratie en typische Scandinavische woonaccessoires.

Eén van de hoogtepunten is de muziekgroep De Andersons. Met sprankelend muzikaal theater brengen ze een ode aan Cornelis Vreeswijk. Deze van oorsprong Nederlandse troubadour is nog altijd wereldberoemd in héél Zweden. De Andersons brengen de zanger op geheel eigen wijze weer tot leven, met een knipoog naar het moderne Zweden.

Net als ieder jaar is er een speciaal kinderprogramma georganiseerd; dit jaar spelen Noorse Trollen de hoofdrol. Natuurlijk zijn er ook weer Scandinavische dieren te bewonderen zoals IJslandse paarden en typisch Scandinavische hondenrassen. Fijnproevers kunnen genieten van gravad lax en andere Scandinavische lekkernijen.

De Scandinavië Markt is op zaterdag 12 en zondag 13 april geopend van 10.00-17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 6,00, kinderen tussen 6-12 jaar € 4,00.
Het adres is: Middelbuurt 3, Schokland/Noordoostpolder (tussen Ens en Nagele).

Kijk voor het totale programma op http://www.scandinaviemarkt.nl


Deel: ' Scandinavië Markt museum Schokland '
Lees ook