Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten


Den Haag, 20161013 -- CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in Den Haag en Tongeren om fondsen te werven voor de strijd tegen het stierenvechten. Meer dan 30 kunstenaars hebben werken afgestaan voor de eerste online veiling van kunstwerken ten bate van de doelstelling van CAS International.

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten Dancing Bulls van Marga Hendrix


De online veiling is te bezichtigen vanaf de dag van de eerste opening in Nederland, op 14 oktober 2016. Geïnteresseerden kunnen online bieden tot aan de laatste dag van de expositie, in België, op 20 november. Dan sluit de veiling en komen de werken toe aan de hoogste bieders.

De expositie zal te bezoeken zijn in:

Nederland
Marcello’s Art Factory
Koningin Emmakade 148
2518 JK Den Haag
www.marcellos.nl
15 oktober tot en met 28 oktober 2016

België
Galerie Global Art vzw
Maastrichterstraat 40
3700 Tongeren
www.globalart.be
5 november tot en met 20 november 2016

De expositie staat vanaf 15 oktober op de veilingsite, die u via deze website van CAS kunt bereiken: www.cas-international.org

Stierenvechten
Stierengevechten komen voor in drie landen in Europa, te weten Spanje, Portugal en Frankrijk (80 ‘uitzonderingsgemeenten’ in het zuiden), en in Latijns-Amerika in Mexico, Colombia, Peru, Ecuador en Venezuela. CAS zet zich al sinds 1993 in om deze gruwelijke stierengevechten, waarbij jaarlijks geschat zo’n 250.000 stieren omkomen, te beëindigen. In het begin werd vooral het Belgische en Nederlandse publiek voorgelicht, zodat ze geen toegangskaartjes voor de arena’s zouden kopen. Dat slaagde en sindsdien richt CAS zich op internationale samenwerking. In een wereldwijd Netwerk van meer dan 100 organisaties tegen het stierenvechten, dat in 2007 mede door CAS werd opgericht, worden gezamenlijke campagnes opgezet: van demonstraties op straat om de aandacht te krijgen tot aan lobby in de parlementen, als de politici door alle aandacht eenmaal geïnteresseerd zijn geraakt.


Deel: ' Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten '
Lees ook