Van Kooten opent nieuwe blokhut- en veranda village in Amersfoort


AMERSFOORT, 20160301 -- Van Kooten Tuin & Buiten Leven opent een nieuwe vestiging in Amersfoort met de concepten Blokhutvillage en Verandavillage. Het bedrijf integreert zijn zesde vestiging op de eerste etage van Ranzijn Tuin & Dier. De winkel organiseert een feestelijk openingsweekend op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Eigenaren Jan en Hanneke van Kooten & Benjamin de Jong nodigen tuinliefhebbers uit Amersfoort en omgeving uit om op deze eerste dagen op bezoek te komen. Ze hebben de allernieuwste blokhutten en veranda’s opgesteld op een oppervlakte van zo’n achthonderd vierkante meter.

De allernieuwste trends in materialen, ontwerpen en opstellingen van blokhutten, veranda’s, overkappingen, garages, tuinhuizen, tuinkamers, tuinkantoren en buitenverblijven worden getoond. Daarnaast presenteert Van Kooten buitenkeukens, exclusieve Napoleon barbecues, tuinmeubelen, tuinkasten en metalen bergingen.

Hanneke van Kooten besteedt extra aandacht aan de nieuwste trends in de Amersfoortse vestiging: “Buitenverblijven van Lariks Douglas, de duurzaamste onder de zachtere houtsoorten met een robuuste uitstraling, zijn echt onze paradepaardjes. We willen als specialist - naast de standaard tuinhuizen - ook onderscheidende ontwerpen, houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden presenteren. Wij bouwen ook tuinkantoren, buitenverblijven, speelhuizen voor opgroeiende kinderen, logeerplekken en mantelzorgwoningen op maat. Wat trends in ontwerpen betreft, zijn het vooral stijlvolle buitenverblijven met een plat dak die ‘in’ zijn. Liefhebbers van nostalgische vormen kunnen we ook geruststellen: de kapschuur is weer helemaal terug.”

Een andere nieuwe trend is het leveren van maatwerk in vorm en uitvoering. Hanneke: “Vooral in gemeenten met bepaalde  bouwvoorschriften of op plaatsen waar je aan een bepaalde vorm of ruimte bent gebonden, is dat perfect. We willen de klant zoveel mogelijk ontzorgen. In toenemende mate verzorgen we ook al de coating van het chalet of buitenverblijf in de gewenste kleur. De klant hoeft dan niet zelf nog eens een maand te klussen. Je kunt meteen van je nieuwe aanwinst genieten met je gezin.”

Snelheid is sowieso een van de onderscheidende pluspunten bij Van Kooten. “Je merkt steeds meer dat mensen hun bestelling snel willen hebben en het liefst met zo min mogelijk gedoe. Daarom werken we met een eigen logistiek centrum en eigen vervoer. Verder hebben we een eigen montageteam dat door het hele land onze producten bij de klanten  monteert. We kunnen daardoor snel na de bestelling leveren. Voor standaard modellen is dat binnen 14 dagen. Met montage of maatwerk duurt dat uiteraard iets langer. De exclusieve Napoleonbarbecues kunnen we, als het moet, binnen 24 uur bezorgen.”

Van Kooten viert de nieuwe vestiging in Amersfoort met een actie voor de bezoekers. Die kunnen tegen inlevering van een ansichtkaart met hun gegevens meedingen naar een gratis veranda. Het bedrijf nodigt stedelingen en dorpelingen in deze regio uit om vooral op 11 en 12 maart de primeurs te komen bekijken. Daarna is de winkel dagelijks geopend van 8:30 uur tot 17:30 uur. Op zaterdag zijn de openingstijden van 9:00 tot 16:00 uur. Van Kooten Tuin & Buiten Leven is gevestigd aan De Zonnecel 19, 3815 KN  Amersfoort.


Deel: ' Van Kooten opent nieuwe blokhut- en veranda village in Amersfoort '
Lees ook