Revolutionair strijkijzer doet zijn intrede op de Nederlandse markt


VOORBURG, 20100224 -- Avanca International levert vanaf heden een strijkijzer met een revolutionair vernieuwende technologie. Het `slimme' Oliso strijkijzer ( genaamd Oliso smart iron) werkt met een ITOUCH Auto lift systeem, waardoor het strijkijzer door middel van 'pootjes' automatisch van het oppervlak gelift wordt, wanneer het handvat niet aangeraakt wordt. Hierdoor hoeft het strijkijzer nooit meer in de verticale stand gezet te worden.

Door middel van de ITOUCH sensor in de handgreep merkt het `slimme' strijkijzer automatisch op wanneer het aangeraakt wordt. Wanneer het strijkijzer niet in gebruik is rust het op 'pootjes' waardoor het oppervlak waarop het strijkijzer geplaatst is niet heet wordt of kan verbranden. Zodra het strijkijzer in de hand genomen wordt zakken de `pootjes' automatisch in en werkt het als ieder ander strijkijzer. Als vervolgens de handgreep losgelaten wordt zullen de `pootjes' weer te voorschijn komen, hierdoor het strijkijzer liftend op een veilige afstand van het oppervlak.

Deze unieke gepatenteerde functionaliteit creert een aantal belangrijke voordelen voor de gebruiker. Zo kan men comfortabeler en efficinter strijken doordat het strijkijzer nooit meer verticaal gezet hoeft te worden (het scheelt een handeling). Daarnaast biedt het een aantal belangrijke voordelen in het kader van de veiligheid. Zo kan de stof of het oppervlak waar het strijkijzer in horizontale stand op rust niet meer verbranden, zelfs niet als het strijkijzer vergeten wordt of onverhoopt omvalt (het `slimme' strijkijzer merkt dit namelijk op en zal zichzelf binnen een veilige tijd automatisch uitschakelen). Ook is er aanzienlijk minder gevaar dat een gebruiker zichzelf brand aan het strijkijzer, immers wijst de hete strijkzool altijd naar beneden. Een laatste voordeel is dat het strijkijzer in horizontale stand veel stabieler op de strijkplank staat. Een veel voorkomend probleem bij bestaande strijkijzers, is dat het strijkijzer (in verticale positie) op de grond valt wanneer men tegen de strijkplank aanstoot.

Het Oliso smart iron is een innovatie waarvan de eerste types in 2006 reeds gelanceerd zijn in Amerika. Het product ontving een hoop aandacht en won een aantal prestigieuze awards. Zo roemde Time Magazine het strijkijzer door het "one of the best inventions of the year" te noemen. Avanca International brengt met de types TG-1050 en de TG-1100 de allernieuwste 2e generatie van dit type product op de markt. De producten verschijnen op korte termijn in de Nederlandse retail en zijn nu reeds verkrijgbaar via de Webshop

Kijk voor meer info op:
www.avanca.nl


Deel: ' Revolutionair strijkijzer doet zijn intrede op de Nederlandse markt '
Lees ook