Epe krijgt met landgoed Dijkhuizerhof haar eerste landgoed


EPE, 20121005 -- Epe krijgt met landgoed Dijkhuizerhof haar eerste landgoed. In de prachtige omgeving van Dijkhuizen, aan de noord-westkant van Epe, wordt op ruim 10 ha. het landgoed Dijkhuizerhof gerealiseerd. Op het landgoed worden naast een boerderij en een landhuis, drie moderne villa's gebouwd. Uniek wat betreft ontwerp en passend in de omgeving die voor het grootste deel bestaat uit bos, grasland en een kleine waterpartij. Wonen midden in de natuur wordt op landgoed Dijkhuizerhof mogelijk.

De te realiseren villa's zijn ontworpen door bureau H.J. van der Valk en T. Woudstra uit Epe. De drie villa's worden overkapt door een grote doorlopende rieten kap. De woningen bieden door hun ligging en ontwerp maximale privacy, ook ten opzichte van elkaar, waarbij de open gevels uitzicht bieden op het mooie landschap. De uitvoering is gericht op duurzaamheid en laag energieverbruik door toepassing van onder meer aardwarmte. Over de indeling en afwerking kunnen de toekomstige eigenaren in grote mate meebeslissen. 

 De ontwikkeling van landgoed Dijkhuizerhof past in het voornemen van de overheid om landbouwgrond om te vormen naar nieuwe natuur. Natuur die voor een klein gedeelte ook een woon- en leeffunctie krijgt. Hierdoor wordt het mogelijk dit soort unieke woningen te realiseren, iets wat lang niet mogelijk was. Na volledige ontwikkeling wordt het landgoed opengesteld voor wandelaars. Dit geld ook voor het naastgelegen landgoed Mölder, dat later wordt ontwikkeld.


Deel: ' Epe krijgt met landgoed Dijkhuizerhof haar eerste landgoed '
Lees ook