Ingezonden persbericht

Schade door wateroverlast nu te voorkomen

Water op straat; uw huis waterdichtALKMAAR, 20060207 -- Steeds meer mensen worden steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van wateroverlast door hevige regenval en/of overstromingen. Dit brengt in vele gevallen een forse schade met zich mee aan vloeren, meubels, en huishoudelijke apparatuur die in veel gevallen niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed door de verzekering.


Als straten blank staan,en riolen het vele water niet meer kunnen verwerken, komt het water op vele manieren het huis binnen. Niet alleen van buiten, via de deuren en ventilatieroosters, maar ook via alles wat is aangesloten op het riool. Te denken valt hierbij aan het toilet,spoelbakken,wastafels en afvoeren van vaatwasser en wasmachine en dergelijke.

Het Nederlandse bedrijf Dutch Barriers BV heeft voor deze problemen nieuwe producten ontwikkeld, die aangeboden als de "wateroverlast kit" gezien de lage prijs voor iedereen bereikbaar zijn.

Deze producten worden in 3 pakketten aangeboden. Het binnenpakket voorziet in een serie universele afsluitpluggen die simpel met een normale fietspomp oppompbaar zijn, voor het toilet, spoelbakken ,wastafels en andere afvoeren, die deze waterdicht en bestand tegen de druk uit het riool . Tevens voorziet het pakket in een aantal afdichtplaatjes voor het afsluiten van de overloop in de spoelbak en de wasbak.

Het buiten pakket wordt door het bedrijf op maat gemaakt, vanwege de grote verscheidenheid aan deur typen en dorpels. Zij komen bij u langs om uw situatie op te meten, en enige dagen later monteren zij de basis voorzieningen. Waarbij het enige wat in uw kozijn permanent zichtbaar is een aantal dopjes met daarachter de inslagmoeren zijn. Deze zijn desgewenst in de kleur van uw kozijn te schilderen. Bij wateroverlast schroeft U in 2 minuten de deurbarrier vast. Voor de spouw ventilatie openingen is een speciale tape ontwikkeld die waterbestendig uitstekend hecht op uw bakstenen muur beschikbaar die eenvoudig zelf is aan te brengen, en na gebruik weer makkelijk is te verwijderen.

Als laatste is er een speciale waterbestendige coating ontwikkeld die tot een hoogte van 50cm tegen uw buitenmuren wordt aangebracht. Dit om te voorkomen dat het water na enige tijd aan de binnenzijde door uw muren heen komt. Deze coating is niet alleen water bestendig maar is ook bestand tegen de waterdruk bij een hoogte van 50cm.

Alle informatie vindt U op www.wateroverlastkit.nl Ook kunt U contact opnemen met Dutch Barriers BV tel 072-5113733 of emailen naar hw.wouters@xs4all.nl

Deel: ' Schade door wateroverlast nu te voorkomen '
Lees ook