Jan de Quba ontmoet Van Duivenboden Interieur in Haarlem


Wereldreiziger brengt Latijns-Amerika naar Cultuurtempel

GORINGCHEM/HAARLEM, 20110915 -- De wereld van JandeQuba openbaart zich vanaf 25 september in de Cultuurtempel in Haarlem. Hier zijn kunst en huiselijke inrichting onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn, zo is de gedachte.

Verfijnde tekenkunst, sculpturen, Japanse Gheisa’s, beeldende kunst en diverse met olieverf beschilderde doeken. Samen met de kunstwerken en ambachtelijke voorwerpen die Jan de Quba tijdens zijn reizen bij de Latijns-Amerikanen heeft gevonden, vormen ze een bijzondere combinatie.

Hij brengt de sfeer van het onontdekte vakmanschap en zorgt voor een culturele uitwisseling tussen kunst en koffie in de Cultuurtempel. Ook de mensen erachter vind je er. Zij laten de bezoekers het kleinschalige en duurzame verhaal van deze Latijns-Amerikanen beleven.

Opening
Vanaf 25 september kunnen bezoekers van de Cultuurtempel van Van Duivenboden in Haarlem meereizen in de wereld van JandeQuba. Achter elk werk zit een verhaal. Het is aan Jan verteld door die ene ambachtsman die hij de handen mocht schudden, leren kennen en in zijn filosofie mocht delen.

Daarnaast zijn er werken van kunstenaars in de Cultuurtempel te vinden die door kunstliefhebber en verzamelaar Anthony Klein en stylist Sven van Duivenboden zijn binnen gehaald.

Wie er vroeg bij is, vangt misschien nog een glimp op van Jan. Misschien deelt Jan met de bezoeker dan wat deze reiziger mocht ervaren, vertelt hij een van zijn verhalen of stelt hij de lokale kunstenaars voor.

Jan de Quba


Deel: ' Jan de Quba ontmoet Van Duivenboden Interieur in Haarlem '
Lees ook