Berden-Pot Interieur BV winnaar 2015 in Designmeubelenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151116 -- Berden-Pot Interieur BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Designmeubelenbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘Berden-Pot Interieur BV wordt algemeen als een van de leidende bedrijven in haar branche gezien. Winkelpresentatie, de deskundigheid van de medewerkers, de servicegraad, behulpzaamheid en vriendelijkheid zijn in overeenstemming met het hoge niveau van de gepresenteerde collectie. En die collectie is ongekend!’

Met maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte is Berden-Pot Interieur BV in het Zeeuws-Vlaamse Axel een begrip bij  liefhebbers van design en kwaliteitsmeubelen. Niet alleen in eigen land, maar zeker ook in België. In meer dan 100 jaar is de onderneming uitgegroeid tot een woninginrichter van formaat, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Klanten kunnen er bijvoorbeeld terecht voor de grootste Cassina-studio van Europa. Men verkoopt er woonmerken als De Sede, Leolux, Jori, Minotti, Molteni, Interlübke, Rolf Benz, B&B Italia en nog veel meer. Berden-Pot Interieur is onderdeel van de Berden Groep en heeft ruim 500 medewerkers in dienst.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Berden-Pot Interieur BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Berden-Pot, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant.’

Klantgerichtheid, Kennis/Kunde en Kwaliteit
De jury prijst met name haar continue investering in vernieuwing en verbetering, met als ambitie om in de ‘Champions League’ te (blijven) spelen. ‘Berden-Pot speelt op het allerhoogste niveau. Dit betekent dat op elk aspect topkwaliteit geleverd moet worden. Kortom: altijd in beweging zijn, altijd vernieuwen, altijd verbeteren, nooit inslapen, de hoogste graad van service leveren, direct op klanten reageren, snel handelen, integer zijn. En: passie hebben! Dit alles zit in het DNA van het bedrijf en de medewerkers. Een leuk detail is bijvoorbeeld dat Berden-Pot in winkels waar regelmatig Duitse klanten komen, Duitse medewerkers in dienst heeft om deze goed online te kunnen bedienen. Het draait dus om Klantgerichtheid, Kennis/Kunde en Kwaliteit’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Een belangrijke andere succesfactor is dat Berden-Pot door haar omvang grote volumes omzet en daardoor in staat is veel producten – ook topmerken – zelf op voorraad te houden. De onderneming wil binnen een periode van 10 jaar uitgroeien tot absolute marktleider in de Benelux op het gebied van design. Autonome groei en overnames moeten hier, samen met alle sterke punten van het bedrijf, gestalte aan geven. ‘Een absoluut topbedrijf!’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: Paul Berden (077-3248839)

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Berden-Pot Interieur BV winnaar 2015 in Designmeubelenbranche '
Lees ook