Onthulling verlichte Rietveldstoel Stadhuisbrug Utrecht


UTRECHT, 20170223 -- Maandag 27 februari plaatst Centrummanagement Utrecht (CMU) een grote, verlichte, Rietveldstoel op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht. Om 18:00 uur ontsteekt Daan Broekman van Thom Broekman en De Rode Winkel de verlichting. Met het plaatsen van deze grote Rietveldstoel tonen ondernemers hun verbondenheid met 100 jaar De Stijl, 100 jaar innovatie. De stoel is de eerste in een lijn van bijzondere verlichte objecten. Hiermee voegt CMU ieder jaar iets onderscheidends toe aan de sfeerverlichting die vorig jaar in een nieuw jasje is gestoken.

Citydressing
Ondernemers in het centrum spelen dit jaar in op het 100 jarig bestaan van de Stijl. De Bijenkorf doet dit bijvoorbeeld door een link te leggen met de expositie Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl! in het Centraal Museum. Andere ondernemer zoals Broese Boekverkopers en de Rode Winkel spelen met hun etalage in op het themajaar. CMU geeft een vervolg aan de aanduiding van de centrumkwartieren in Stijl.

Publieksactie
Het ontsteken van de verlichting is ook het startsein voor een publieksactie waarbij bezoekers worden opgeroepen hun meest stijlvolle foto uit Utrecht te delen via sociale media met #utrechtheeftstijl.

Foto
Dat kan een foto zijn bij één van de grote Rietveldstoelen, tijdens een bezoek aan het Centraal Museum of het Rietveld Schröder Huis. Maar ook in een nieuwe stijlvolle kledingoutfit, van een drankje of diner in een van de stijlvolle Utrechtse horecabedrijven, een of een bezoek aan een concert of voorstelling.

[Onthulling verlichte Rietveldstoel Stadhuisbrug Utrecht]

Prijs
Door het delen van deze foto maken bezoekers kans op een overnachting in Utrecht in Stijl en een bezoek aan de expositie in het Centraal Museum. Op maandag 29 mei wordt uit de inzendingen de meest stijlvolle foto gekozen.

Meer informatie over het programma van de Stijl in Utrecht en Amersfoort: www.destijlutrechtamersfoort.nl

Meer informatie over CMU: www.cmutrecht.nl


Deel: ' Onthulling verlichte Rietveldstoel Stadhuisbrug Utrecht '
Lees ook