Simpl - een opmerkelijke creatie van een comfortabele stoel


Innovatief, comfortabel en toch functioneel. Dat zijn de juiste woorden voor een mooie design stoel die door een eenvoudig schuifsysteem zonder gebruik van lijm of schroeven in elkaar te zetten is.

WILNIS, 20130214 -- Bob Nisters, bedenker en ontwerper van CNC-gefreesde meubelen, heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een zeer opmerkelijke creatie. Los van de fraaie vormgeving van de stoel die Bob Nisters heeft gefabriceerd, is er meer aan de hand. De stoel, die de naam Simpl heeft meegekregen, kan door bijna iedereen probleemloos in elkaar worden gezet, zonder het gebruik van lijm of schroeven. Dankzij dit zeer eenvoudige schuifsysteem biedt de stoel veel stabiliteit en is het zitcomfort uitstekend.

De stoel, die de naam Simpl heeft meegekregen, kan door bijna iedereen probleemloos in elkaar worden gezet, zonder het gebruik van lijm of schroeven.Bobs inspiratie leidt dikwijls tot persoonlijke pronkstukken. Desondanks is hij in staat om ook in opdracht van een ander persoonlijke creaties te fabriceren. Bob Nisters heeft als doel om bij elk gerealiseerd project - waarop hij duidelijk zijn stempel zet - creaties op maat te maken en vooral iets unieks achter te laten. Ook de stoel Simpl beschikt over dit unieke element. Meer informatie hierover is terug te vinden op www.bobnisters.com.  

Bob vertelt enthousiast over Simpl: "Niet alle ideeën van een ontwerper zijn geschikt voor fabricage. Met de Simpl is het wél gelukt de innovatieve aspecten te verwerken in het product. Maar het belangrijkste blijft toch het ontwerp en het zitcomfort. Dat is voor de klant het meest relevant. De positieve reacties van eerste klanten vertellen me dat de stoel in al haar facetten een geslaagd project mag worden genoemd." 

Enkele technische gegevens

De stoel is gefabriceerd van 15 mm berken multiplex en is leverbaar in verschillende afwerkingen. In plaats van multiplex kan de stoel - indien de klant dat wenst - ook van bamboeplaat worden gemaakt. De liggers waar de kussens op rusten, hebben op de plek waar de zijwangen zich bevinden een kleine sparing, waardoor de kussens op hun plek zakken en gehouden worden. De losse delen van de stoel kunnen eenvoudig in elkaar worden geschoven. De onderdelen zijn in AutoCAD getekend en vervolgens door een CNC-machine gefreesd. 

Nisters heeft zich de afgelopen twintig jaar gepresenteerd als ontwerper, bedenker en organisator. Zijn expertise gebruikt hij vooral als interieurontwerper voor winkel, horeca en kantoor. Tevens is hij als ontwerper gespecialiseerd in terrasmeubilair en binnen- en buitenverlichting.


Deel: ' Simpl - een opmerkelijke creatie van een comfortabele stoel '
Lees ook