Wereldnoviteit: tijdens Woonbeurs 2008


Kees Marcelis introduceert nieuwe sanitairlijn uit volkern kunststof

AMSTERDAM, 20080923 -- Tijdens de woonbeurs 2008 die wordt gehouden van 30 september tot en met 5 oktober introduceert ontwerper en architect Kees Marcelis, onder de naam Ditto, zijn nieuwe sanitairlijn. In plaats van keramiek wordt voor de gehele lijn gebruik gemaakt van een nieuwe revolutionaire massieve kunststof, genaamd Ducron.

Al tientallen jaren wordt in de sanitair- en keukenbranch veelvuldig gebruikt gemaakt van massieve kunststoffen zoals Corian, Marlan, Solid Surface en Cristal Plant. Het was echter nog niet gelukt om een toilet uit dit materiaal te maken, waardoor deze matte kunststoffen alleen maar gecombineeerd konden worden met glanzend keramisch sanitair. Met de introductie van de Ditto lijn is hier verandering in gekomen.

Voor de Ditto lijn van Kees Marcelis wordt gebruik gemaakt van Ducron. Deze nieuwe revolutionaire volkern kunststof laat zich eenvoudig vormen waardoor ook producten als toiletten, zittingen en urinoirs kunnen worden verwezenlijkt. Ducron is leverbaar in zowel matte als hoogglans uitvoering en in alle denkbare kleuren. Voor de Ditto lijn is gekozen voor de uitvoering mat wit. Ducron is een massief materiaal dat zich laat slijpen, polijsten, zagen en repareren. Met zijn soortelijk gewicht van 1,05 kg/l is het veel lichter dan andere massieve kunststoffen waardoor Ducron vele extra toepassingen kent. Ducron is porinvrij en daardoor zeer hyginisch.

Ducronis uitgebreid getest op de invloed van o.a. zuren, alcohol en chemicalin. Het wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar tegen verkleuren, vervormen en andere fabrieks- en materiaalfouten.

Voor zijn nieuwe sanitairlijn heeft Kees Marcelis gebruik gemaakt van krachtige ronde vormen en strakke belijningen. Uniform materiaalgebruik en overeenkomstige designaccenten typeren Ditto als een harmonieus totaalconcept.
De Ditto lijn zal bestaan uit een toilet met softclose zitting, urinoir fontein, wastafel, badmeubel, bad en douche-unit.
Optioneel zijn de eenvormige, met RVS omrande, achterwanden die naar keus worden afgewerkt met glas, hout, natuursteen of tegels. De elementen zijn voorzien van indirecte ledverlichting dat het vrijstaande karakter van deze designobjecten extra accentueert.

De Ditto lijn van Kees Marcelis wordt exclusief op de markt gebracht door Intertop Products bv. Het concept is te bezichtigen op de stand van het IP expocenter in de designhal op de woonbeurs.


Deel: ' Kees Marcelis introduceert nieuwe sanitairlijn tijdens Woonbeurs 2008 '
Lees ook