Nederlandse Mitsubishi liften worden uitgerust met een toilet


Naar voorbeeld moederbedrijf in Japan wordt pilot gestart in provincie Groningen

VEENENDAAL, 20160330 -- Mitsubishi Elevator Europe (MEE) gaat eind april hun Nederlandse liften uitrusten met toiletten om meer comfort te bieden bij onvoorziene situaties. De pilot wordt gestart in de provincie Groningen. Ze volgen hiermee het voorbeeld uit Japan. Daar werd deze voorziening vorig jaar al, uit voorzorg, geïntroduceerd.

Nederlandse Mitsubishi liften worden uitgerust met een toilet

Japan, thuisland van het moederbedrijf, voorzag in 2015 serieuze ongeregeldheden bij liftinstallaties door verwachte aardbevingen. De situatie in Nederland is volgens het KNMI niet vergelijkbaar. Natuurlijke bevingen komen weinig voor en de bevingen in Noord-Nederland zijn minder krachtig. MEE neemt toch graag maatregelen om uitval door externe factoren goed op te vangen. 

Specificaties

Het toilet dat in Nederland wordt gelanceerd, is gemaakt op basis van het eerste model uit Japan (2015). Het ontwerp heeft een moderne uitstraling gekregen en kan een last van maximaal 185 kg dragen. Er is gebruikgemaakt van duurzaam hout, gerecycled plastic en non-toxic geurabsorbeerders. Daarnaast is het opbergvak vergroot om naast een wc-rol ook eten en drinken te herbergen. Met het leeggewicht van 9,7 kg is het model makkelijk uitneembaar en daarmee ook in elke lift toepasbaar.

Gebruik

In normale situaties is de voorziening, met het comfortabele deksel, te gebruiken als stoel. Zeker voor minder validen is dit een uitkomst. In het zeldzame geval van (langdure) stilstand kan het toilet gebruikt worden. Er kan zelfs twee maal worden doorgespoeld. Het spoelwater komt vanuit de zij- en achterkant het reservoir binnen, waarna de inhoud wordt afgevoerd naar een luchtdichte tank onderin het toilet.

Opbergvak

Het opbergvak (en het deksel) is te openen door handmatig een hendel aan de zijkant om te zetten. Dit is digitaal uitleesbaar door het faciliteitsbeheer om misbruik te voorkomen. In het vak zijn standaard drie 0.75 ml waterflesjes, drie pakken droogvoedsel en een wc-rol aanwezig.

Beleving van eindgebruiker

Kwaliteit, innovatie en samenwerking met de klant en eindgebruiker zijn belangrijke speerpunten van de liftenleverancier. De pilot met de toiletvoorzieningen is een logische volgende stap gericht op de beleving van de eindgebruiker.  Klanten en consumenten kunnen hun wensen en nieuwe ideeën achterlaten over hoe de toiletvoorziening nog beter zou kunnen. Op de website van Mitsubishi vind je meer informatie over de Mitsubishi toiletvoorziening

Mitsubishi Elevator Europe

Mitsubishi Elevator Europe (MEE) is onderdeel van de Mitsubishi Electric groep, dat deel uit maakt van het Japanse Mitsubishi conglomeraat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veenendaal en bestaat naast een ondersteunende kantoorafdeling, uit een uitgebreide engineering- en productieafdeling. Daarnaast hebben zij een eigen testtoren die ook gebruikt wordt als trainingslocatie voor hun eigen monteursopleidingen.

Nederlandse Mitsubishi liften worden uitgerust met een toilet  Nederlandse Mitsubishi liften worden uitgerust met een toilet
Klik op een foto voor download in hogere resolutie

Deel: ' Nederlandse Mitsubishi liften worden uitgerust met een toilet '
Lees ook