De SLEEPTRACKER als hulpmiddel bij omschakeling naar zomertijd


Neuilly sur Seine, France, 20110322 -- Op 27 maart verliezen we een uur slaap. Het lichaam moet zich dan geleidelijk aanpassen. Voor velen loopt dat niet van een leien dakje. De SLEEPTRACKER kan ons daarbij helpen. De SLEEPTRACKER is een horloge-wekker dat uitgerust is met een sensor. Door bewegingen van de drager op te nemen, onderscheidt de horloge de bijna-wakker momenten. Als het alarm op en dergelijk moment af gaat, geraken we gemakkelijk uit bed en voelen we ons fris en wakker, waardoor we onze slaaphygiëne aan de nieuwe tijd kunnen adapteren.

De werking van de SLEEPTRACKER

De slaap bestaat uit slaapcycli van vijf fasen. Twee ervan zijn diepe slaapfasen, nodig voor fysieke herstelling. De andere drie zijn fasen waarbij de lichaam zo goed als wakker is.  Als men in die fasen wakker wordt, voelt men zich fris, uitgerust en bereid om aan de slag te gaan. Tijdens die fasen bewegen we nogal veel. Het horloge is uitgerust met een sensor die de bewegingen van de drager opneemt. Dit principe is bekend als actimetrie en wordt sinds meerdere jaren in slaapcentra gebruikt. Bij de SLEEPTRACKER moet niet enkel het alarm worden ingesteld maar ook het wektijdvenster. U kunt kiezen hoe lang op voorhand de alarm kan afgaan wanneer een bijna-wakker moment gevonden is.

De Time Magazine bekroonde de SLEEPTRACKER in 2005 tot één van de meest indrukwekkende uitvindingen en in 2009 als één van de beste “travel gadgets”. In februari 2011, verdiende de SLEEPTRACKER het anti-stress label van de Franse Institut de Recherche sur le Stress (Instituut voor stressonderzoek).

Bijkomende eigenschappen

De SLEEPTRACKER is niet enkel een slimme wekker, hij dient ook als slaap-dagboek: tijdens de nacht neemt hij alle bijna-wakker momenten op. Hoe minder bijna-wakker momenten, hoe rustgevender de slaap. De gegevens kunnen worden gedownload en gebruikt worden om het slaaapgedrag te verbeteren. De SLEEPTRACKER® houdt niet enkel uw slaap in de gaten, maar respecteert ook uw partners slaap dankzij zijn trilalarm.

Yotser EURL


Deel: ' De SLEEPTRACKER als hulpmiddel bij omschakeling naar zomertijd '
Lees ook