Opvallende resultaten slaaponderzoek Swiss Sense


1 op de 10 Nederlanders zakt wel eens door het bed tijdens de seks

Uden, 20160421 -- 10% van de Nederlanders is wel eens door het bed gezakt tijdens een stevige vrijpartij. Een opvallend resultaat. Ruim 14% van de respondenten geeft liever geen antwoord op deze vraag waardoor het percentage zelfs nog iets hoger zou kunnen zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Swiss Sense in samenwerking met NovioData.

De resultaten van het onderzoek staan in schril contrast met de rest van ons seksleven, dat, als we de resultaten mogen geloven, verder niet zo heel spannend lijkt. Een derde van de Nederlanders heeft minder dan één keer per week seks. Bijna 5% is zelfs wel eens in slaap gevallen tijdens de seks. Komt dit misschien doordat meer dan de helft (51,6%) van de Nederlanders het liefst een pyjama of nachthemd draagt in bed?

We geven onze nachtrust een cijfer 8 of hoger
Ruim een derde van de Nederlanders geeft hun nachtrust een cijfer 8 of hoger. Het merendeel van de Nederlanders slaapt gemiddeld 7 uur per nacht of meer en het liefst op hun zij. Bijna een kwart gebruikt een slaapritueel om in slaap te komen. Als we niet kunnen slapen, lezen we graag of kijken tv en soms gebruiken we slaaptabletten. Onze grootste ergernissen ‘s nachts zijn het moeten plassen (28,8%), gesnurk van onze partner (14%) of het te warm of koud hebben (13,6%). Dat gesnurk lijkt een van de redenen te zijn dat 8,1% van de Nederlanders gescheiden van hun partner slaapt. Bijna driekwart (73,7%) slaapt wel iedere nacht samen in hetzelfde bed. Een kwart (24,5%) geeft echter aan beter te slapen zonder partner. Dat brengt ons direct weer terug bij ons seksleven, want dat we beter slapen zonder partner komt ons seksleven uiteraard niet ten goede.

Blogonderzoek
Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Swiss Sense. Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 750 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën.


Deel: ' Opvallende resultaten slaaponderzoek Swiss Sense '
Lees ook